DIRLJIVA OBJAVA NA FACEBOOKU Hrvatska se oprašta od dr. Stipana Kujundžića: “Umra je čovik koji je zaslužan za to da sam ja danas živa”

Objavljeno: 21.5.2019. u 12:55
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

“Danas je umra čovik koji je zaslužan za to da sam ja danas živa. Da nije bilo njega, ja bi odavno bila tamo di je on otiša. Dr Stipan Kujunđić, zadarski internist, gastroenteriolog, likar koji je bija sjajna osoba i vrhunski dijagnostičar”, stoji u uvodu objave u jednoj Facebook grupi koja će za potrebe pisanja ovog teksta ostati anonimna.

No, svakako zaslužuje u cijelosti biti prenesena. Vjerujemo da brojni Zadrani i mnogi drugi dijele iste emocije i isto ili slično iskustvo s jučer prerano preminulim dr. Stipanom Kujundžićem.

Ide objava:

“Plakala san kad san pročitala vijest i dok san sa mužen prošla neka sićanja na Stipana, na moje teške dane bolesti i na spas koji mi je on dao. Spas, jer san hodala po rubu otvorenog groba sve dok mi on nije dao dijagnozu i ja krenula ponovo u život. Nikad ga zaboraviti neću i dok san živa imat će posebno misto u mom srcu. Malo je reći hvala ti Stipane.

Bila san mlada , imala troje male dice, a bila bolesna, jako bolesna. Osušila san se ka bakalar, jedva na nogama stala od silnih proljeva, bolova, gladi. Hodala san po ambulantama, od likara do likara, a da mi nitko nije moga pomoći. I operaciju prošla u takvom stanju i nakon nje poput duha nastavila dalje sa istim mukama. Ni sjeni nisan bila slična. Jedan san dan dočekala muža sa posla, bez ručka, dica oko mene, ja plačen u očaju jer san pola dana provela na wc-u, kao i obično. Zavapila san …vodi me negdi dalje, vodi me kod nekog drugog likara ili ću se ubiti. Ne mogu više, ne mogu. On jadan gleda , vidi da san na rubu, a sve je vrime mislija da će mi netko od kolega u Šibeniku uspiti naći dijagnozu. A nisu. I onda me je odveja u Zadar u bolnicu kod Stipana . Naš prvi susret bija je njegovo slušanje, pozorno slušanje svega što sam pričala o svojim tegobama. Reka mi je, a da me još nije pregleda, mislin da znan šta ti je, isti slučaj san nedavno ima, jedna mlada žena umalo umrla, a naša san joj celijakiju. Eto je sad krasno oporavljena.

I počeli dani svih pretraga, vozila san se savko jutro k njemu, sve moguće pretrage su napravljene. Mislin da san nedavno pisala o tome, neću se ponavljati. Dijagnoza je bila Celijakija. Znao je i prije nego je doša nalaz biopsije!

Nakon toga, kad san iz prehrane izbacila gluten i sve što bi moglo smetati, počela san se oporavljati. Vraćala san se lagano u život. Nije bilo lako, ali je prva kontrola nakon šest miseci pokazala da san na dobrom putu. A na tu kontrolu me je on zvao. Nazva je i reka, a šta misliš da si gotova sa pregledima,a, dolazi vamo, moramo to sve viditi.

U svih ovih trideset godina koje mi je Stipan darova, bilo je još ružnih dana, bilo je velikih padova, bolnica, Zadar, Šibenik, Zagreb. Ni ne znam koliko sam gastoskopija napravila, koliko kolonoskopija i svih ostalih skopija koje su virujte mi, strašne. Na Rebru san ležala prije desetak godina, tjedan dana, a da nisan ništa jela osim litara vode za čišćenje i čaja. Napravili mi neke pretrage, a nisu uspili napraviti kolonoskopiju, pa je sutradan radili u narkozi, opet bezuspješno. Rekla san, iden ja doma pa makar umrla. Dosta je. Ali, bila san loše i opet ja kod Stipana. Ne da mi je napravija kolonoskopiju gotovo bez boli, nego je to i jedina ikad napravljena do ulaska u tanko crijevo, a to je za mene veliki uspjeh. Nije lipo ovo što pišem, ali tako je bilo.

Stipane moj, dobri moj doktore, fala ti, fala do neba prima kojem je tvoja duša krenila . Fala ti Stipane šta si mi omogučija živiti sve ove godine, do ovog tužnog dana kad plačen za tobon. Anđeli neka ti širom otvore vrata Raja. Bog te pomilova.”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.6/5 (12 votes cast)
DIRLJIVA OBJAVA NA FACEBOOKU Hrvatska se oprašta od dr. Stipana Kujundžića: "Umra je čovik koji je zaslužan za to da sam ja danas živa", 4.6 out of 5 based on 12 ratings

1 komentar za “DIRLJIVA OBJAVA NA FACEBOOKU Hrvatska se oprašta od dr. Stipana Kujundžića: “Umra je čovik koji je zaslužan za to da sam ja danas živa””

  1. branka meštrov

    Lipo napisano, a koliko nas je takvih, fala mu na mom životu, spasio me je, jedan je na svitu takav i više ih se neće roditi takvih poput njega!Bog te pomilovao i anđeli neka te čuvaju!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program