Deložacija na šibenskom groblju: Zbog neplaćanja taksi iskopat će 70 mrtvaca

Objavljeno: 08.5.2019. u 09:38
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Iz 18 grobnica za privremeni ukop na šibenskom groblju Kvanj Pogrebno poduzeće Čempres planira do 1. lipnja ekshumirati oko 70 pokojnika. Sve zbog toga jer nitko nije prijavio živućeg vlasnika groba, rekao je za RTL Danas direktor Pogrebnog poduzeća Čempres Joško Vuković, te dodao kako se unatoč neplaćanju grobnih taksi grobovi voljenih posjećuju, što se da zaključiti po novim spomen pločama, lampašima i cvijeću.

Većina je privremeno pokopana prije više desetljeća, pa se, objašnjava direktor, zbog toga usluga privremenog grobnog mjesta ne može dati drugim obiteljima čija je grobnica u izradi ili je trenutno nisu u mogućnosti kupiti.

Uprava groblja na plakatima po groblju, ali i po društvenim mrežama traži potomke pokopanih. Rok je do 1. lipnja.

Svaki pokojnik kojeg iskopaju dobit će svoju vreću, može ga se sahraniti u vlastitu grobnicu idućih 100 godina

“Svaki pokojnik će se sumirati u crnu mrtvačku vreću, posebno obilježiti, označiti i sahraniti u kosturnicu i za narednih sto godina se može pokojnik iz kosturnice izvaditi i trajno ukopati u obiteljsku grobnicu, napominje direktor Pogrebnog poduzeća.

Nova grobnica, kako javlja RTL, stoji oko 42 tisuće kuna. Jeftinije su grobnice na prigradskim grobljima, ali ona često nisu uknjižena. Nakon 6 gradskih groblja slijedeći je korak, tvrde iz Gradske uprave, sređivanje stanja na prigradskim grobljima.

Za one koji imaju novca, nema straha od deložacije. Groblje Kvanj ima kapacitete za širenje za idućih 30 godina, a novo groblje planira se i na Brodarici.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 komentar za “Deložacija na šibenskom groblju: Zbog neplaćanja taksi iskopat će 70 mrtvaca”

  1. “Svaki pokojnik će se sumirati u crnu mrtvačku vreću….

    U crnu vricu…ma zasto bas u crnu…jema li modrih oli maslinastega kolura… u crnu vricu se hitaju shkovace tukci, a ovako ce se znat da su unutri specjalne “shkovace” koje su nekad obitavale na svetoj zemji rvackoj…odile nadvi noge i placale porez, ajmo rec…e, a za homice i ostale guzoklize morete ofertat ruzicasze oli u dugine boje…justo bi bilo smisno vidit u masovnoj grobnici(citaj kosturnici) raznolike vrichice. Samon, jemajte na pameti da se danaska i u buduce plasticne vricice zabranjuju diljen svita zbog zagadjivanja okolisa i oceana…more bit da ce van sefovi iz Bruxellesa dati opomenu… svragon tamon, lovit rake govnjare

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program