ARBANASI Predstavljena knjiga Daria Tikulina “Libri, iz armaruna moga dida Mate maranguna”

Objavljeno: 10.5.2019. u 08:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U Gradskoj knjižnici Zadar, Ogranak „Aleksandar Stipčević“ u Arbanasima, u srijedu 8. svibnja 2019. godine knjigu Daria Tikulina “Libri, iz armaruna moga dida Mate maranguna“, predstavio je književnik Tomislav Marijan Bilosnić. Ovo predstavljanje, kao i više drugih događanja upriličeno je u programu ovogodišnjih Dana Gospe Loretske, a u organizaciji Društva zadarskih Arbanasa.

„Tikulin u svome „Libru…“ donosi pravu divot slikovnicu glagoljskih pismena, kamenih natpisa, matičnih knjiga, isprava, i sve ono drugo čime možemo zorno ilustrirati glagoljaške tragove i glagoljanje na zadarskome prostoru. Prinoseći nam bogatu građu „iz armaruna dida Mate maranguna“, Tikulin kroz šest poglavlja svoga libra, nudi i rješenja glagoljskih pismena iznimne likovne vrijednosti. U ovom divot izdanju suočeni smo s pravom izložbom svjetlopisa starih i novih glagoljskih natpisa, kao i onoga što je sastavio i učinio sam autor“. – naglasio je Tomislav Marijan Bilosnić.

Uz knjigu „Libri“ Daria Tikulina predstavljena su i izdanja „Arbanaški librić“ i „Arbanaški kalendori Enia Grdovića“, o kojima su govorili Dorian Perović i Dario Tikulin. U glazbenom dijelu ove priredbe nastupio je Oktet „Pieta“ iz Arbanasa.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
ARBANASI Predstavljena knjiga Daria Tikulina "Libri, iz armaruna moga dida Mate maranguna", 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program