U novi terminal u Gaženici uplovio Nautilus

Objavljeno: 25.4.2019. u 17:15
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Zadrani mnogo očekuju od luke Gaženica u koju je danas prvi put uplovio Nautilus – brzi putnički brod koji bi trebao prometovati dvaput tjedno na liniji Pesaro – Zadar.

S dugogodišnjim talijanskim partnerom, putničkom agencijom iz Pesara, zadarski je brodar od lani u pregovorima o uvođenju nove linije. Tijekom sezone brod bi trebao prometovati utorkom i petkom, a u ponudi su i turistički paketi.

Ovogodišnji je plan postaviti temelje budućoj intenzivnijoj suradnji jer interes s druge strane Jadrana postoji.

Novi putnički terminal u Gaženici jedan je od najmodernijih terminala za putnike na kružnim putovanjima na Mediteranu. Riječ je o dvoetažnoj zgradi koja se prostire na više od 20.000 m2 u kojoj će biti smještene sve mjerodavne službe za potrebe domaćeg i međunarodnog prometa.

Gradnja terminala, vrijednog 27 milijuna eura, počela je 2016. Za potrebe prihvata putnika sagrađen je i nadzemni pješački prolaz koji vodi izravno do broda.

Koncesija na 20 godina dodijeljena je turskom operateru, tvrtki Zadar International Port Operations (ZIPO). Ona obuhvaća zgradu putničkoga terminala i obavljanja lučkih djelatnosti u međunarodnom dijelu luke, uz obvezu da Zadar postane matična luka za kruzere.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program