“SIGURNO U PROMETU” U utorak županijsko natjecanje Autokluba Zadar

Objavljeno: 15.4.2019. u 10:15
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Pred nama je 24. županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“. Organizaciju natjecanja tradicionalno provodi Autoklub Zadar.

Natjecanje će se održati u Osnovnoj školi Zadarski otoci , u utorak 16.04.2019. s početkom u 9.00 sati.

„Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela (provjere znanja o prometnim propisima, znakovima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela natjecanja ( upravljanje biciklom na elementima vježbališta-poligonu). Natjecanje je namijenjeno djeci od 10-12 godina i određeno je Pravilnikom o provedbi natjecanja koji je donio Upravni odbor Hrvatskog autokluba i koji je usklađen s europskim pravilima FIA klubova.

Nakon održanih školskih natjecanja, pravo sudjelovanja na županijskoj razini izborilo je ukupno 44 učenika iz 11 osnovnih škola Zadarske županije (OŠ Bartula Kašića, OŠ Šime Budinića, OŠ Stanovi, OŠ Smiljevac, OŠ Krune Krstića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Jurja Barakovića- Ražanac, OŠ Privlaka-Privlaka, OŠ Vladimira Nazora- Škabrnja, OŠ Zadarski otoci, OŠ Braće Radić-Polača).

Ekipu svake škole čine 4 natjecatelja (dva dječaka i dvije djevojčice) i njihovi mentori.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program