Pripadnici Hrvatske vojske darivali krv u Zemuniku – FOTOGALERIJA

Objavljeno: 25.4.2019. u 14:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku uključili su se u četvrtak, 25. travnja 2019. u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija darivanja krvi organizira se u vojarni u Zemuniku duži niz godina, a aktivno je uključeno više od 100 stalnih darivatelja, koji se u prosjeku dva puta godišnje odazivaju ovoj humanitarnoj akciji.

Načelnik stožera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnik Boris Panić istaknuo je kako Hrvatska vojska i ovom akcijom naglašava povezanost sa lokalnom zajednicom i ljudima kojima je potrebna krv.

- Svaka doza krvi može značiti i spašeni život te se uvijek rado odazivamo nadasve plemenitim akcijama darivanja krvi. Ova je akcija ciljano organizirana ususret turističkoj sezoni kada su i veće potrebe, a uvijek smo spremni odazvati se i apelima kada se ukaže potreba za pojedinim grupama koje u tom trenutku nedostaju, poručio je pukovnik Panić.

Uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. zrakoplovne baze i Središta za obuku HRZ-a Rudolf Perešin, akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman, Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.

I ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te gradskim društvom Crvenog križa Zadar.

Tekst i foto: HRZ/Marinko Karačić

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program