PRIOPĆENJE Policija o incidentu u Jazinama: “Uporabili smo sredstva prema skupini od 130 do 150 osoba koji su pružali aktivni otpor”

Objavljeno: 14.4.2019. u 12:02
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

O jučerašnjem incidentu u Jazinama oglasila se i zadarska Policija. Priopćenje koje su uputili u nastavku u cijelosti prenosimo:

“Jučer, 13. travnja 2019. godine, u 19,03 sati u ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u dvorani Jazine došlo je do navijačkih nereda na istočnoj tribini dvorane prilikom početka odigravanja košarkaške utakmice 21. kola HT Premijer lige između KK Zadra i KK Adria Oil Škrljevo kojom prilikom je od strane navijača došlo do paljenja šest pirotehničkih sredstava i bacanja raznih tvrdih predmeta u natjecateljski prostor, nakon čega je sudac utakmice privremeno prekinuo utakmicu.

Potom je zajedničkom odlukom delegata utakmice, glavnog suca, voditelja javnog okupljanja i odgovorne osobe ispred organizatora odlučeno da će se utakmica nastaviti nakon što se stvore normalni uvjeti za daljnje odigravanje.

Radi stvaranja normalnih uvjeta za odigravanje utakmice policijski službenici su postupali po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te su ispraznili istočnu tribinu dvorane.

Obzirom da je došlo do pružanja aktivnog otpora navijača, policijski službenici su uporabili sredstva prema skupini između 130- 150 osoba.

Istočna tribina dvorane je ispražnjena, te je odigravanje utakmice nastavljeno u 19,30 sati.

Na vanjskom djelu parkirališta Jazine, navijači su nastavili s izgredima i policijske službenike gađali kamenjem i drugim predmetima.

Tom prilikom nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen, dok je zabilježeno oštećenje službenog motocikla.

Za sada u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedene su tri osobe u dobi od 44, 24 i 22 godine koji se dovode u svezu s izazivanjem izgreda u dvorani i napadom na policijskog službenika.

Policijski službenici nastavljaju s provođenjem izvida kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice te identificirale osobe uključene u protupravna ponašanja.”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
PRIOPĆENJE Policija o incidentu u Jazinama: "Uporabili smo sredstva prema skupini od 130 do 150 osoba koji su pružali aktivni otpor", 2.3 out of 5 based on 3 ratings

3 komentara za “PRIOPĆENJE Policija o incidentu u Jazinama: “Uporabili smo sredstva prema skupini od 130 do 150 osoba koji su pružali aktivni otpor””

 1. Lažni Branitelj

  Čipirajte krkane, neka se oglasi alarm kad budu ulazili u bilo koji centar sa elektronskom zaštitom.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 2. Svaka čast policiji napokon

  A što je policija dosad čekala
  To treba mlatiti svaki dan dok se neradnici i prepušteni maloljetnici prepušteni ulici ne urazume
  Niste miliciju prošli izgleda
  Slabo su vas premlatili
  Trebalo vas je kao srpska policija srpske navijače tako da se plavite ili modrite pet mjeseci

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
 3. Bravo za policiju! Usput, bilo bi dobro kad biste djelovali i na dojave preko vaše aplikacije (“Police”) jer mi indikacija “accepted” ništa ne znači ukoliko ne vidim da se reagiralo!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (3 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program