POSAO DRŽAVNE UPRAVE “SELI” U ŽUPANIJU Gdje će 163 osobe iz zadarskog Ureda? Evo što kaže župan Longin…

Objavljeno: 19.4.2019. u 08:33
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Kako smo prethodno izvijestili, reformska mjera povjeravanja poslova državne uprave županijama trebala bi stupiti na snagu 1. siječnja 2020. godine. Kako bi cijeli proces bio učinkovit, potrebno je promijeniti 75 zakona, 9 uredbi i 46 pravilnika.

U suradnji s Ministarstvom financija pripremljen je program stimulativnih otpremnina za koje se očekuje da će koristiti šestotinjak službenika, a ugovor koji će Vlada sklopiti sa županijama osigurat će sredstva za plaće broja djelatnika koji prelazi u županije.

Evo što je o tome rekao zadarski župan Božidar Longin:

- U Uredu državne uprave u Zadarskoj županiji zaposlene su 163 osobe, a kako će one biti raspoređene vidjet ćemo nakon što imenujem koordinacijsko tijelo koje će raditi upravo na tim poslovima. U tom timu će biti naši pročelnici pravne struke koji će zasigurno taj posao odraditi sukladno svim uputama koje budemo dobivali od ministarstva. Ovaj preustroj odnosno spajanje, ili rekao bi vraćanje poslova pod okrilje županije olakšat će našim žiteljima komunikaciju s javnom upravom i dostupnost službi koje su im potrebne.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program