NOVO POLICIJSKO PRIOPĆENJE O INCIDENTU U JAZINAMA Pod istragom još pet osoba – četvorica privedeni pred suca

Objavljeno: 15.4.2019. u 14:51
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

U svezi izgreda navijača na utakmici koja se odigrala 13 travnja 2019. godine u dvorani Jazine u Zadru, između KK Zadar i KK Adria Oil Škrljevo iz Rijeke, novo priopćenje iz Policijske uprave zadarske:

“Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 22, 24 i 44 godine, te se 22-godišnjaka sumnjiči da je počinio prekršaj iz čl.4. st. 1. podstavka.4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, 44-godišnjaka sumnjiči da je počinio prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Obojica su uz optužni prijedlog privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Također je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Napad na službenu osobu“ u pokušaju, provedeno kriminalističkog istraživanja nad 24-godišnjakom koji je uz kaznenu prijavu, u nedjelju 14. travnja 2019. godine predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Jučer, 14. travnja 2019 godine u službenim prostorijama policije provedeno je kriminalističko istraživanje nad još 5 osoba.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira provedeno je kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 19 i 22 godine, te nad dvoje maloljetnika. Po završetku istraživanja sve četiri osobe uz optužni prijedlog privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Također je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje nereda“ iz domene kaznenih djela protiv javnog reda, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, protiv kojeg je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava.

Policijski službenici tijekom postupanja prema skupini navijača na istočnoj tribini nisu postupali prema posjetiteljima koji nisu sudjelovali u izgredima već su poduzeli sve mjere i radnje kako bi se osobe zaštitile te stvorili uvjeti za neometani boravak u dvorani.

Kriminalističko istraživanje u svezi ovog događaja se nastavlja.”

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
NOVO POLICIJSKO PRIOPĆENJE O INCIDENTU U JAZINAMA Pod istragom još pet osoba - četvorica privedeni pred suca, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program