LJUDI SE U PANICI JAVLJAJU POLICIJI, UPRAVO KRUŽI NOVA SOFISTICIRANA PRIJEVARA: Ne otimaju samo novac, već i identitet!

Objavljeno: 24.4.2019. u 21:25
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Poruke ucjene za novac, ali i lažni e-mailovi s lažnog Microsofta posljednjih su dana hrvatske građane uzeli za mete

Policiji se u posljednjih nekoliko dana javljaju građani koji su na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke elektroničke pošte u kojim ih nepoznate osobe ucjenjuju navodeći kako su na njihova računala ili mobilne telefone instalirali zloćudne računalne programe (malware) putem kojih su ostvarili pristup njihovim osobnim podacima te ih traže određeni iznos u bitcoinima (BTC) kako navedene podatke ne bi javno objavili.

Stoga iz MUP-a mole građane da ne odgovaraju na takve poruke te, ali ističu i da ažuriraju lozinke za pristup elektroničkoj pošti.

Lažni Microsoft

Policija upozorava da građani dobivaju i e-mailove s lažne Microsoft domene u kojima se traži da na lažnoj Microsoftovoj stranici unesu svoje korisničko ime i obnove svoju lozinku.

“U konkretnom slučaju radi se o pokušaju krađe osobnih podataka te počinitelji na ovaj način mogu preuzeti kontrolu nad elektroničkom poštom žrtve”, upozoravaju dodajući kako u slučaju da ste to ipak učinili odmah promijenite lozinku na tom računu, ali i na snima na kojima je eventualno koristite.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program