KOZMETIČARKA DALA OTKAZ PA POKRENULA POSAO GOLOG ČIŠĆENJA: Naplaćuje 650 kuna po satu za čišćenje bez krpica

Objavljeno: 12.4.2019. u 18:01
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Kozmetičarka napustila posao i pokrenula tvrtku koja se bavi golim čišćenjem

Kozmetičarka Victoria Murphy (25), poduzetnica iz Edinburha, napustila je svoj posao kako bi postala gola čistačica i pokrenula tvrtku za čišćenje u striptiz stilu, “Glimmer”, piše Daily Mail. Trenutno Victoria zapošljava 15 golih čistača, uključujući trojicu muškaraca, koji, ovisno o razini golotinje, naplaćuju između 55 i 75 funti na sat za svoju uslugu, a klijenti su joj uglavnom muškarci.

Prije nego što je počela regrutirati nove zaposlenike, Victoria je najprije sama testirala posao gole čistačice. “Nisam željela staviti svoje osoblje u situaciju koju sama nisam iskusila”, rekla je. Na ideju je došla dok je radila kao kozmetičarka, kada je naišla na jednu američku tvrtku koja je nudila uslugu golog čišćenja.

“Znala sam da želim nešto u toj niši za odrasle, što bi bilo zabavno i odvažno, ali ne i ekstremno. Mi nismo eskort služba. Ono što nudimo je zabavno i koketno. Kad sam to radila neko vrijeme, dobro sam se nasmijala i ništa se loše nije dogodilo”, tvrdi Victoria.

Tri vrste čišćenja za odrasle

Glimmer nudi tri vrste čišćenja za odrasle. Cijena usluga u donjem rublju počinje od 55 funti po satu, čišćenje u toplesu košta 65 funti po satu a potpuno golo čišćenje po 75 funti po satu. “Nitko od mojih djelatnika nikada ne mora raditi ništa s čime se ne osjeća ugodno. Klijent odabre opciju koju preferira a ja odaberem čistača ovisno o izboru”, pojašnjava Victoria.

Da bi netko radio kao goli čistač, naglašava Victoria, najvažniji je uvjet profesionalno iskustvo u čišćenju, a nakon toga dobra osobnost, budući da je ugodna i dobra komunikacija s klijentom važna za ulogu.

Različita klijentela

Priznaje da je posao potpuno razbio njezine predrasude o tipu osobe za koji je vjerovala da će najčešće koristiti tu uslugu. Naime, mislila je da će njezine usluge tražiti uglavnom zaposleni muškarci u svojim četrdesetima, međutim ispostavilo se da je klijentela daleko različitija. Neki su bili u svojim tridesetima, a neki u osamdesetima. Mnogi žive sami, a stariji su poprilično usamljeni. Stoga, naglašava, važno je da su goli čistači raspoloženi za čavrljanje, a da je iskustvo zabavno.

“Imamo dostupne muški čistači, ali žene ne traže često muškarce. Definitivno pokušavamo poraditi na tome”, kaže Victoria te dodaje da prilikom zapošljavanja ne gleda toliko na izgled, jer je pojam privlačnosti relativan, no važno joj je da su zaposlenici zadovoljni u svojoj koži i da izgledaju pristojno. Također kaže da dosta vremena troši na objašnjavanje ljudima kako je riječ o ozbiljno poslu čišćenja, tj. da “čiste na vrlo visokoj razini”.

Mnogi je znaju pitati što radi klijent dok čistač obavlja svoj posao, jer imaju predodžbu kako samo sjede i gledaju “show”. No, to nije tako. “Mnogi klijenti nikada prije nisu napravili nešto slično i često su vrlo stidljivi. Stoga čistač razgovara s njima i angažira se oko njih, ali, što je najvažnije, nastavljaju s poslom čišćenja kuće.”

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program