KLUB SE ISPRIČAO GLEDATELJIMA I GOSTIMA Zbog incidenta u Jazinama HKS kaznio KK Zadar s 37.000 kuna

Objavljeno: 17.4.2019. u 08:06
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Nakon incidenta na utakmici u dvorani Jazine prethodne subote 13. travnja, između Zadra i Škrljeva, na adresu kluba stigla je odluka o kazni HKS-a. Za ovu “feštu” u hramu Košarke, Košarkaški klub Zadar oštećen je u ukupnom iznosu od 37.000,00 kn.

Podsjetimo, već u prvoj minuti navedenog susreta došlo je do prekida istog zbog navijačkih nereda, točnije bacanja tvrdih predmeta, bacanja bezopasnih predmeta, aktivacije pirotehničkih naprava (baklji), prijevremenog prekida utakmice, piše Radio Zadar.

Za ovu “feštu” u Hramu Košarke, Košarkaški klub Zadar oštećen je u ukupnom iznosu od 37.000,00 kn.

Točnu specifikaciju Hrvatskog košarkaškog saveza prenosimo niže u tekstu:

1. Zbog bacanja bezopasnih predmeta kažnjava se KK “Zadar” prema čl.72.B-1.) Propozicija natjecanja sa 2.000,00 kn.

2. Zbog bacanja tvrdih predmeta kažnjava se KK “Zadar” prema čl.72.B-2.) Propozicija natjecanja sa 5.000,00 kn.

3. Zbog paljenja baklji kažnjava se KK “Zadar” prema čl.72.B-3.) Propozicija natjecanja sa 5.000,00 kn.

4. Zbog izazivanja privremenog prekida utakmice kažnjava se KK “Zadar” prema čl.72.B-8.) Propozicija natjecanja sa 20.000,00 kn.

5. Zbog lošeg rada redarske službe kažnjava se KK “Zadar” prema čl.72.A-7.) Propozicija natjecanja sa 5.000,00 kn.

Nažalost, to je samo još jedna u nizu kazni koju je KK Zadar primoran podmiriti zbog nedoličnog ponašanja nekolicine navijača.

“Ponavljamo, ovakve situacije želimo izbjeći u širokom luku. Želimo da se svaki pojedini navijač na utakmicama osjeća dobrodošlo, a prije svega, sigurno. Sportska okupljanja mjesto su na kojem se susreću istinske vrijednosti, prihvaćaju razlike i nadilaze barijere. Mjesto na kojem se promiče zajedništvo i na koji bi se svi prisutni gledatelji, navijači i posjetitelji trebali doći opustiti. Košarkaške se utakmice igraju u zatvorenim prostorima – pravila koja postavlja zatvoreni prostor kao takav, sportsko događanje koje se u tom prostoru održava i nalozi domaće i regionalne lige moraju se poštovati.

KK Zadar ovim se putem još jednom ispričava svim posjetiteljima, istinskim navijačima i gledateljima, gostujućoj momčadi i njihovom treneru”, poruka je iz Kluba.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program