GESTICE “POHARALE” ZAGREB Nagrade osvojene u svim prijavljenim koreografijama!

Objavljeno: 01.4.2019. u 12:15
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Gesta je ovo godine u slavljeničkom ozračju, i to ne samo zbog punoljetnosti plesne udruge koja ove godine puni 18 godina uspješnog djelovanja već i zbog rezultata koje ostvaruju u ovoj školskoj godini.

Plesna udruga Gesta ovoga vikenda po prvi puta sudjelovala je na natjecanju BUN Budućnost u nama Na natjecanje je prijavljeno preko 40 plesnih koreografija različitih plesnih izričaja. Plesni ansambli iz cijele zemlje su u subotu vladali sjajnom i prostranom pozornicom kulturnog centra.

Gestice su se natjecale sa tri koreografije u dvije kategorije Open i umjetnički plesovi. Sve skupine Gestica su ostavile jako dobar dojam na stručni ocjenjivački žiri koji im je dodjelio veliki broj bodova što je rezultiralo nagradama u svim prijavljenim koreografijama.

Prvo mjesto u kategoriji Open osvojile su Gestice skupine S3 sa koreografijom Vjetar.

Drugo mjesto u kategoriji umjetnički ples osvojile su Gestice skupine S2 sa koreografijom Kipovi.

Treće mjesto također u kategoriji Open osvojile su Gestice skupine S4 sa koreografijom Krijesnice.

“Jako smo sretne i ponosne da smo ostavile odličan dojam na stručni ocjenjivački žiri koji nas je okrunio ovim vrijednim nagradama. Najveća nagrada za mene kao umjetničkog voditelja je zapravo zajedništvo koje vlada našim svlačionicama prilikom natjecanja. Plesači podržavaju jedni druge, bodre i apsolutno se raduju tuđem i naravno svom uspjehu. To je i bit odlaska na natjecanja. Radost koju im pruža ples nemjerljiva je sa medaljama i peharima,ali im zasigurno daje poticaj za još veće zalaganje i rad tijekom pedagoške godine”, kažu iz Udruge.

Uz brojna natjecanja i nastupe Gestice vrijedno pripremaju svoju dramsko-plesnu predstavu koju će premijerno izvesti 10.06.2018 u HNK Zadar, ali pripremaju i svoja dva velika projekta.

Prvi na redu je organizacija svjetskog dana plesa 29.04.2018 u 17:30 na Trgu 5 bunara i 8. Međunarodni zadarski plesni festival 18.05.2018 na koje stižu brojni plesači različitih plesnih izričaja iz Hrvatske i inozemstva.

Međunarodna suradnja je Gesti donijela i brojna poznanstva i prijateljstva tako za točno 12 dana Gestice lete u Makedoniju na Dance fest u organizaciji Dance studio Mak iz Kumanova.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
GESTICE "POHARALE" ZAGREB Nagrade osvojene u svim prijavljenim koreografijama!, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program