FOTOGALERIJA “Red Arrowsi” doletjeli do “Krila Oluje”

Objavljeno: 30.4.2019. u 11:30
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Akrobatska grupa Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske RAF (Royal Air Force) “Red Arrows” sletjela je sa 10  britanskih aviona BAE HAWK T- 1 u ponedjeljak 29. travnja 2019. u vojarnu “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u posjet akrobatskoj grupi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) “Krila Oluje”.

Ovo je treći dolazak “Red Arrowsa”" u bazu Zemunik koja im je jedna od postaja na njihovom proputovanju prema bazi Tanagra u Grčkoj gdje izvode završne pripreme za sezonu nastupa u 2019. godini.

Piloti “Krila Oluje”" tako su nakon nedavnog posjeta talijanske akro gupe “Frecce Tricolora” ugostli još jednu od najpoznatijih svjetskih akrobatskih grupa.

Dobrodošlicu Red Arrowsima u Hrvatskoj i bazi Zemunik poželjeli su vođa “Krila Oluje”" satnik Darko Belančić zajedno sa zapovjednikom Eskadrile aviona pukovnikom Robertom Ribarićem te britanski vojni izaslanik u RH  pukovnik John Anthony Carswell Kelly, a tijekom dvodenevnog posjeta “Krilima Oluje” “Crvene strijele” posjetit će i Grad Zadar.

Tom prigodom satnik Belančić rekao je kako je dolazak “Red Arrowsa”  znak odlične suradnje i prijateljstva dvaju nacionalnih akrobatskih grupa koje se razvilo još od prvih zajedničkih nastupa na velikim međunarodnim zrakoplovnim manifestacijama.

“Počašćeni smo i ove godine što smo u prilici ugostiti naše drage prijatelje, a posebno u srcu nosimo sjećanje na naš zajednički nastup 2015. godine na “Royal International Air Tattoo” u bazi RAF Fairford kada su “Krila Oluje” osvojila nagradu za sveukupno najbolji nastup na tom najprestižnijem svjetskom vojnom aeromitingu”, istaknuo je satnik Belančić.

“Red Arrowsi” su osnovani 1965. godine i do sada su nastupili gotovo 4900 puta u 57 zemalja svijeta. Puni program nastupa sadrži oko 25 manevara i traje oko 25 minuta. “Red Arrows” su prepoznatljivi i poznati po svojim dinamičnim i atraktivnim manevrima popraćenim bojama zastave Ujedinjene Kraljevine, a nastupe izvodi 9 pilota koji lete na britanskom avionu BAE HAWK T-1. Vođa akrobatske grupe “Red Arrows” za sezonu 2019. je bojnik Martin Pert.

Tekst i foto: HRZ/Marinko Karačić

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.3/5 (6 votes cast)
FOTOGALERIJA "Red Arrowsi" doletjeli do “Krila Oluje”, 2.3 out of 5 based on 6 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program