Dubrovnik dobiva džamiju s minaretom?

Objavljeno: 17.4.2019. u 12:20
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Islamski centar u dubrovačkom naselju Gružu trebao bi postati stvarnost kroz dvije godine. Tada bi se trebala riješiti sva dokumentacija i moglo bi se početi s gradnjom, za koju se ne očekuje da će dugo trajati.

Radi se o prostoru koji će se nalaziti u prostorijama GP Dubrovnika u Gružu, a projekt podrazumijeva i gradnju džamije s minaretom, koja će biti u mediteranskom, odnosno marokanskom stilu, javlja portal Dubrovački dnevnik.

“Projekt ide svojim tijekom, neće dugo proći niti dok ishodimo građevinsku dozvolu. Dakle, sad je u tijeku priprema papirologije, a sve skupa će za gradnju biti spremno kroz dvije godine. Moramo naglasiti i da u Islamskoj zajednici imamo odličnu suradnju s gradskim vlastima koji nam izlaze u susret”, rekao je predsjednik Islamske zajednice Fehim Vukotić.

Inače, Islamski centar dugogodišnja je želja dubrovačkih muslimana kojih u ovom gradu prema popisu stanovništva iz 2011. godine ima 1.499 stanovnika. Ovako će oni napokon dobiti prostor za održavanje brojnih društvenih sadržaja, kao i prostorije za molitvu.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (15 votes cast)
Dubrovnik dobiva džamiju s minaretom?, 1.0 out of 5 based on 15 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program