Vučić prozvao “fašista i tajkune”, blokirano Predsjedništvo, bačen je suzavac

Objavljeno: 17.3.2019. u 15:01
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se u nedjelju u podne javnosti u povodu ulaska prosvjednika u zgradu Radiotelevizije Srbije (RTS) u subotu navečer i pokušaja oporbenih čelnika i organizatora prosvjeda da u programu javnog RTV-servisa priopće zahtjeve sudionika prosvjednih mimohoda “1 od 5 milijuna”.

Vojni sindikat Srbije objavio je u nedjelju da je za izgred na Radioteleviziji Srbije (RTS) u subotu navečer kada su prosvjednici upali u zgradu nacionalne televizije odgovorna i vlast i oporba te je poručio da je vojska uvijek uz narod i vlasti moraju znati da ne smiju silu upotrijebiti protiv naroda.

Može birati hoće li biti čovjek i podnijeti ostavku ili će biti štakor i izaći štakorskim kanalima, rekao je Boško Obradović iz stranke Dveri.

Ispred zgrade predsjedništva na Andrićevu vijencu demonstranti su uzvikivali “Uhitite Vučića” i “Gotov je, gotov je”. Na ulici pored Predsjedništva u međuvremenu je parkiran kamion, tzv “šetalica”, koji je natovaren ozvučenjem i prati subotnje prosvjedne šetnje “1 od 5 milijuna” s kojeg se obraćaju čelnici oporbe i pristaše prosvjeda iz javnog života.

Vuk Jeremić, kojega je Vučić nazvao “liderom tajkuna”, poručio da je će predsjednik Srbije “pasti prije Uskrsa”. Nije vjerovao kad su mu rekli da ćemo se okupiti. Rekao je nema šanse, prevario se, vikao je Jeremić.

Jedan od govornika poručio je “da ništa nije gotovo, da tek počinje” te je pozvao na ostavke Aleksandra Vučića i Anu Brnabić. Također, organizatori prosvjeda u centru Beograda pozivaju masu da naprave obruč oko Predsjedništva i da blokiraju izlaze.

Nećemo dopustiti Aleksandru Vučiću da uništava ovu zemlju, poručio je Borko Stefanović iz Ljevice Srbije pozivajući prosvjednike da ostanu mirni i ne sukobljavaju se s policijom.

Blokirani su svi ulazi i izlazi iz zgrade Predsjedništva, tako da ga ne mogu napustiti niti novinari, ali niti sam Aleksandar Vučić. Dogodio se i fizički obračun prosvjednika s policijom.

Šutjeli smo mjesecima na uvrede od fašista Obradovića te tajkuna Đilasa i Jeremića. Država Srbija neće dopustiti da nasiljem ugrožavate bilo koga. Svi koji misle da nasiljem, napadima i fizičkim napadima da mogu ostvariti političke rezultate, grdno se varate. Svi ovi što viču okolo, sve dopuštamo iako nije prijavljeno. Sve dopuštamo dok ne dođe do nasilja. Sve se događa jer je puno malo ljudi na prosvjedima nego prije. Buka je velika zato što fašist Obradović te tajkuni i Đilas žele natrag na vlast. Žele opet pljačkati, a nervozni su jer znaju da su završene istrage oko određenih tajkuna. Neki tajkuni ih medijski i financijski podržavaju. Valjda su mislili da neću smjeti ovamo doći. Branit ću Srbiju od fašističkih siledžija i tajkunskih batinaša, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te zatim dodao:

- Naišli su na tvrd orah. Ja ih se ne bojim. Nije njima meta RTS, već taj koji se ne boji im reći da su najgori lopovi. Provodim nacionalnu konsolidaciju Srbije i to im smeta. Ekonomski i vojno smo neusporedivo jači. U ovakvim uvjetima nitko nikada nije održao neku konferenciju za novinare. Strah od huligana, batinaša te fašističkog lidera Boška Obradovića ne smije postojati. Molim pristojne ljude da ne sudjeluju u nasilju jer će svi koji će u tome budu sudjelovali, odgovarat će pred zakonom.

Dodaje “da ovo šalje lošu sliku u svijet”, i to prema investitorima koji žele ulagati u Srbiju.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

3 komentara za “Vučić prozvao “fašista i tajkune”, blokirano Predsjedništvo, bačen je suzavac”

 1. Jedni druge prozivaju fašistima. A ja mislio kako su svi Srbi antifašisti, da fašisti samo mogu biti među Hrvatima.
  Osim toga, Vučiću su vikali da je Ustaša, a on je prijatelj Milorada Pupovca koji podržava ustašku vlast u Hrvatskoj.
  Moj zaključak je da je Pupovac isto Ustaša.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Nezna se koji je gori nacist podržavatelj velikosrpske ideologije Vučić ili Obradović

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Hebate, dokle će ovo jugo? @Hrvat će nam presaugati!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program