VRATILI SU SE! Ispred OB Zadar opet se moli protiv pobačaja: “Molimo i za liječnike koji to čine”

Objavljeno: 07.3.2019. u 11:09
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Inicijativa ’40 dana za život’ u Zadru počela je s molitvom ispred Opće bolnice Zadar u srijedu 6. ožujka, a molitelje i inicijativu na mjestu bdjenja ispred zadarske bolnice blagoslovio je fra Nikica Devčić, župni vikar župe Presvetog Srca Isusova s Voštarnice u Zadru. U Zadru se tijekom te akcije moli svakog dana od 6,00 do 18,00 sati.

Ante Rogić, koordinator zadarske inicijative ’40 dana za život’, rekao je da je za sve molitelje i sudionike inicijative poticaj činjenica da je pobačaj došao u fokus javnosti i ohrabrenje da mogu ponovno izaći moliti, tijekom ove kampanje uz zaštitu bl. Alojzija Stepinca.

„Mnogi se pitaju, zašto molimo ispred bolnice, a ne kod kuće. Molimo mi i kod kuće i u crkvi, ali potrebno je i pred ovim mjestima, konkretno pred bolnicama, stati u obranu života. Stati još jednom u obranu onih koji ne mogu dignuti svoj glas. Ljudi nisu dovoljno upoznati s time što je pobačaj. Ne samo kada započinje život, nego što je zapravo abortus, koje posljedice ostavlja i što je sam taj čin. U Americi je pobačaj dozvoljen praktički do samog poroda. Ali mnoge žene nemaju svijest o tome u što ulaze kada se na to odluče“ rekao je Rogić, istaknuvši:

„Ne molimo samo za prestanak pobačaja i protiv pobačaja, nego molimo i za žene koje su ranjene pobačajem, koje razmišljaju o abortusu, za liječnike koji to čine. ’40 dana za život’ ima širu sliku i pozadinu djelovanja, stati u obranu kulture života, jer danas se u društvu i medijima nudi i servira kultura smrti. Staje se u obranu kojekakvih situacija koje zaslužuju osudu, a koliki staju u obranu onih koji ne mogu dignuti svoj glas, koji su utrobi majke i svaki dan su u opasnosti“ upitao je Rogić.

Zaključivši kako ohrabruje da je dosta smanjen broj pobačaja u Hrvatskoj kao i što se puno liječnika odlučuje za priziv savjesti, rekao je da je to plod i molitve u sklopu inicijative ’40 dana za život’.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (14 votes cast)
VRATILI SU SE! Ispred OB Zadar opet se moli protiv pobačaja: "Molimo i za liječnike koji to čine", 1.0 out of 5 based on 14 ratings

6 komentara za “VRATILI SU SE! Ispred OB Zadar opet se moli protiv pobačaja: “Molimo i za liječnike koji to čine””

 1. e …mislim da MOLITVI nije mjesto na ulici, ako imate potrebu za molitvom odite u crkvu, pomolite se i to je to !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 2. Pomolite se,usput,i za preko deset tisuća ubijene i nestale dječice u krvavoj izbjegličkoj krizi koja potresa svijet! Ili možda mislite da su ta nesretna dječica i njihovi životi-manje vrijedni!!?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. Pomolite se i za namjerno zaboravljene ubijene hrvatske djece i bošnjačke djece u domovinskom ratu i agresiji kakvu svijet nije vidio od drugoga svj rata
  Pomolite se za djecu poubijanu od strane nacista četnika u opkoljenom Vukovaru i Sarajevu, Srebrenici…a tek onda pomoliti se za sirijsku djecu, ipak je 1991-1995 bila prije nego sirijska tragedija

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 4. Vlad Nabijač

  ..pa nek se moli ko gdje hoće,a doktori nek sami biraju da li žele ili ne raditi pobacaje..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Oli si lezbacha oli Shupak efendija..mislin pe.dercina…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program