Ovo je pjesma godine u Hrvatskoj

Objavljeno: 30.3.2019. u 09:29
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Pjesmom godine na 26. dodjeli Porina proglašena je Ako te pitaju Petra Graše. Autor glazbe je Tonči Huljić, a tekst je napisala Vjekoslava Huljić.

“Za mene osobno pjesma je sve, i ova je kategorija iznimno važna. Sjetit ću se čovjeka bez kojeg sigurno ovdje ne bih bio, to je Oliver Dragojević. On je uzeo moju pjesmu kad mi je bilo samo 16 godina”, rekao je Petar Grašo koji je zahvalio autorima svoje pjesme.

Za pjesmu godine na Porinu bile su nominirane pjesme “Bez tebe” u izvedbi Detoura, “Ako te pitaju” Petra Graše, “Nama se nikud ne žuri” koju izvode Massimo i Vatre, “Ne može” Vojka V i “Rekao si” Nine Badrić.

Grašo je istim hitom osvojio i Porin za najbolju mušku izvedbu.

“Za ljude koji po Porinu prate tijek nečije karijere ja bi se trebao predstaviti: Ja sam Petar Grašo i imam 44 godine i ovo je moj prvi Porin. Je li mi drago i je li mi žao jer sam bio jedini pjevač koji nema Porina i to nakon, čini mi se 11 nominacija u ovih 20 godina karijere, ne znam. Pitao sam se što da kažem ako osvojim Porin. Ako budem bijesan, glupo je, ako budem sretan, glupo je”, rekao je Grašo nakon što mu je kipić uručio Miroslav Ćiro Blažević.

U istoj su kategoriji bili nominirani Marko Tolja s pjesmom Tišina i Vojko V s pjesmom Ne može.

U kategoriji za najbolju žensku izvedbu bile su nominirane Antonela Doko, Josipa Lisac i Nina Badrić, a Porin je dobila Josipa Lisac, ali zbog bolesti nije prisustvovala dodjeli.

Za album zabavne glazbe nominirani su Goran Karan, Marko Škugor i Indira Levak, a dobio ga je Goran Karan.

U kategoriji najbolje etno glazbe Porin je dobila grupa Ogenj, a u kategoriji za najbolji album klasične glazbe Berislav Šipuš. Porin za životno djelo dobio je dirigent, skladatelj, aranžer i bubnjar Silvije Glojnarić.

Vojko V dobio je Porin za najbolji album klupske glazbe i album godine, Vatra i Massimo za najbolju vokalnu suradnju s pjesmom Nama se nikuda ne žuri, a Detour za najbolju izvedbu grupe s vokalom. Porin za poseban doprinos glazbi ponio je kući Paolo Sfeci, a ta najbolji jazz album Zvjezdan Ružić sextet.

Goran Bare i Majke dobili su Porin u dvije kategorije: za najbolji album rock glazbe i za najbolje likovno oblikovanje.

Porin za životno djelo dobio je Ibrica Jusić.

“Struka me prepoznala nakon 55 godina karijere”, rekao je ganuti pjevač.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Ovo je pjesma godine u Hrvatskoj, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program