NOVA ODGODA Još nema odluke o sudbini Vesne Burčul

Objavljeno: 05.3.2019. u 12:41
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Odluka o sudbini ravnateljice Vesne Burčul čiju je smjenu nakon tragedije na Pagu zatražila ministrica Nada Murganić ni danas nije donesena. Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru raspravljalo je samo o inspekcijskom nalazu i zatražilo pisano očitovanje ravnateljice. Novu sjednicu zakazat će nakon što prime pisano objašnjenje.

Službeni rezultati inspekcijske istrage nisu poznati, no spekulira se da nisu ustanovljeni teži propusti u radu socijalne službe, već samo oni vezani uz administrativni dio posla. Članovi Vijeća, neslužbeno se doznaje, podijeljeni su. Od njih petero, troje podupire ravnateljicu.

Inače, u tijeku je reizbor na mjestu ravnatelja Centra za socijalnu skrb u Zadru. Na natječaj se javila samo jedna kandidatkinja, i to aktualna ravnateljica Vesna Burčul. Trebalo bi je izabrati Upravno vijeće koje odlučuje o njezinoj smjeni te potvrditi ministrica Murganić.

Predsjednica Upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković potvrdila je da ravnateljici Burčul mandat istječe 16. ožujka i da se jedina javila na novi natječaj.

Upravno vijeće zadarskog Centra za socijalnu skrb nastavilo je u utorak, podsjetimo, sjednicu na kojoj se trebalo raspravljati o izvješću o nadzoru u slučaju s Paga, gdje je otac bacio svoje četvero djece s prvoga kata. Jučer Vijeće nije odlučilo o smjeni ravnateljice, što je zatražila resorna ministrica Nada Murganić.

Dok se traže odgovorni, dobra je vijest da se djeca se oporavljaju, no tek treba vidjeti gdje će biti zbrinuta nakon izlaska iz bolnice.

Irena Bezić, psihoterapeutkinja, izjavila je u utorak novinarima da socijalni radnici rade u nemogućim uvjetima.

- A onda se njih proganja zbog nečega što je nepredvidivo i svi kažu da je nemoguće spriječiti i da je nemoguće svakoga spasiti, rekla je.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (20 votes cast)
NOVA ODGODA Još nema odluke o sudbini Vesne Burčul, 1.0 out of 5 based on 20 ratings

2 komentara za “NOVA ODGODA Još nema odluke o sudbini Vesne Burčul”

  1. Tresla se brda, rodio se miđ. Ništa od smjene ravnateljice Burčul, kao što nije smijenjen ravnatelj Ekonomske škole u Zadru. Toliko o vjerodostojnosti ministara aktualne Vlade.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Ala…cha je to…sudbina…jeli to pari da ce ju ko ubit ? Sudbina…lovit rake u kalafonji tamo…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program