Ni srpska zajednica neće s Plenkovićem u Jasenovac

Objavljeno: 19.3.2019. u 17:32
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Srpsko narodno vijeće pridružilo se predstavnicima židovskih općina i antifašista koji su ranije u utorak potvrdili da četvrtu godinu zaredom neće sudjelovati na službenoj komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu koja će se održati 14. travnja.

“Država nije poduzela nužne mjere da se zaustavi ili makar smanji negiranje holokausta i genocida u Drugom svjetskom ratu te revizionizam – izjavio je za Novosti Saša Milošević, zamjenik predsjednika SNV-a.

Upravo suprotno, tvrdi Milošević, nizom mjera poput podrške negacionističkim i revizionističkim udruženjima i njihovim publikacijama, toleriranjem govora mržnje, relativiziranjem stradanja naroda žrtava i mitologizacijom stradanja nakon rata te neadekvatnom obrazovnom politikom, država je direktno doprinijela tome da ove pojave postaju dominantne u hrvatskom društvu.

“Očito postoje dva duboko suprotstavljena stava o tim stvarima. Uz takve velike razlike i u takvoj društvenoj klimi, mi ne možemo i ne trebamo ići zajedno u Jasenovac”, kazao je Milošević i najavio da će srpska, židovska i romska manjina te antifašisti svoju komemoraciju održati u petak 12. travnja.

Podsjetimo, predsjednik koordinacije Židovskih općina u Hrvatskoj Ognjen Kraus potvrdio je u utorak kako neće zajedno s vladom ići na komemoraciju žrtvama ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac.

Nakon što je premijer Andrej Plenković pozvao predstavnike SABA-e, židovske zajednice, te Srba i Roma da sudjeluju u zajedničkoj komemoraciji žrtvama u Jasenovcu, Kraus je potvrdio da članovi židovske zajednice neće prihvatiti taj poziv.

“Ništa se nije promijenilo u godinu dana, ništa novoga se nije dogodilo”, kazao je pozvavši se na povijesni revizionizam, vladin odnos prema ustaškom pozdravu Za dom spremni.

Vladajućoj politici zamjera, kako je izjavio medijima, i to što je HDZ-ov voditelj odjela za medije Andrej Rora.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

4 komentara za “Ni srpska zajednica neće s Plenkovićem u Jasenovac”

 1. To svi oni neće koji nisu ni htjeli Državu Hrvatsku 1991-e
  Di su Židovi bili devedesetih u ratu osim što ubijaju nenaoružane Palestince i djecu njihovu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. koga briga zas cetnike-Je su ikad pronadjene kosti iz jasenovaca i koliko milijuna.Lukav narod bili dsu pritziv Hrvatske drzave 1941 isto tako 1991.POTPUNO ISTO,proglasili Hrvati Drzavu a cetnici napali ,pljackali ,ubijali ,isto sto su radili 1991.Je frvati znaju dasmo zivili pod kraljevinom jugoslavijom tj,cetnickom drzavom I da su Ustase bili revolucionalni pokret za oslobodjenje od srpskog okupatora..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Već više puta dogovoreni igrokaz HDZ-a i SDSS-a.

  Pred izbore Plenković se mora prikazati kao desničar a nakon izbora sve po starom, kako naredi Junker.

  Osim toga, Jandroković se šepuri kao jastreb po pitanju komemoracije u Austriji. Opet gluma kako bi zavarao sitnozube.

  Za dvije godine, neposredno pred parlamentarne izbore, plenki i pupi će se javno “posvađati” i dogovorno prekinuti koaliciju pa nakon izbora opet ispočetka.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program