Izraelski premijer: Izrael nije država svih svojih građana nego samo Židova

Objavljeno: 10.3.2019. u 17:02
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je, usred kampanje za izbore 9. travnja, izjavio da Izrael nije država-nacija “svih svojih građana, već isključivo židovskoga naroda”, pri čemu je isključio arapsku populaciju koja živi u toj zemlji.

Netanyahu je to napisao u nedjelju na svojem profilu Instagram reagirajući na polemiku nastalu nakon izjave glumice Rotem Selah.

Muslimana ima gotovo 20 posto

Vrlo popularna izraelska glumica i manekenka napisala je objavu u kojoj brani prava arapske manjine koja čini 17,5 posto populacije, prema njezinim riječima,

“Izrael je država svih svojih građana”, rekla je Selah.

Netanyahu je reagirao napisavši da “Izrael nije država svih svojih građana” jer je, po njegovu mišljenju “u skladu s temeljnim zakonom o naciji koju su usvojili, Izrael država-nacija židovskog naroda – isključivo i jedino židovskog naroda”.

“Kako ste i vi napisali, nema nikakvih problema s arapskim državljanima Izraela. Oni imaju ista prava kao i mi, a Likudova vlada uložila je više u arapski ‘sektor’ od bilo koje druge vlade”, napisao je Netanyahu.

Izraelski Arapi većinom su Palestinci koji su ostali na svojoj zemlji nakon osnivanja Izraela 1948. godine i podupiru palestinske interese.

Netanyahu se smatra vođom najdesnije orijentirane vlade u povijesti Izraela te nakon izbora želi osnovati sličnu koaliciju.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Izraelski premijer: Izrael nije država svih svojih građana nego samo Židova, 1.0 out of 5 based on 1 rating

1 komentar za “Izraelski premijer: Izrael nije država svih svojih građana nego samo Židova”

  1. Zamisli izjave dok vrši GENOCID nad Palestincima i djeci njihovoj
    Sramota za čovječanstvo

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program