“Hoću da mi se u Hrvatskoj pripadnici nacionalnih manjina dobro osjećaju”

Objavljeno: 13.3.2019. u 16:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Premijer Andrej Plenković u srijedu je, komentirajući nedavno iznesene stavove SDSS-a o stanju u koaliciji, rekao da je njegova ambicija 2016. godine bila pokušati smanjiti polarizaciju u Hrvatskoj te da želi da se svaki pripadnik nacionalne manjine u Hrvatskoj dobro osjeća.

Na obilježavanju 25. obljetnice suradnje i partnerstva između Hrvatske i Svjetske banke, premijer Plenković komentirao je položaj SDSS-a u vladajućoj koaliciji kazavši da će za sve otvorene teme pričekati susret s predsjednikom te stranke, Miloradom Pupovcem. Dodao je da od 2016. godine ima plan smanjiti polarizaciju u hrvatskom društvu.

- Polarizacija je tada bila prevelika za društvo poput našega. Smanjenje polarizacije činim na svoj način, postupno, ali nemam dojam da za sve što radimo uvijek ima razumijevanja, rekao je Plenković.

Kazao je da je prilikom formiranje Vlade, namjerno htio da svi manjinski zastupnici u Hrvatskom saboru budu dio parlamentarne većine.

- To je bila moja ambicija, jer mislim da je to zdravo i dobro za naše društvo. Hoću im svima pružiti ruku, želim da žive na civilizacijskom dosegu 2019., izjavio je.

Tvrdi i da je Vlada prošle i ove godine značajno podigla financijska sredstva u proračunu za gospodarske aspekte, stambeno zbrinjavanje i rješenje infrastrukturnih pitanja manjinskih skupina.

- Hoću da mi se u Hrvatskoj svaki Rom, Talijan, Srbin, Bošnjak, Albanac, Čeh, Mađar, Slovak dobro osjeća. Hoću društvo u kojem većina, zato što je većina, ima tu širinu, slobodu i određenje da poštuje onoga tko živi s nama i da se dobro osjeća, rekao je i zaključio da to nije politika baš svih na političkoj sceni.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

3 komentara za ““Hoću da mi se u Hrvatskoj pripadnici nacionalnih manjina dobro osjećaju””

 1. a je…te se kako se osjećaju Hrvati!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. Pa bolje im je nego Hrvatima
  Tko kaže suprotno laže
  Abolicije dijele šakom i kapom nacistima četnicima koji su nas ubijali skoro pet godina svim raspoloživim oružjem avionima tenkovima topovima minobacačima palili etnički očistili pola Bosne i Hercegovine dobili proširenje na zapad
  Trećinu Hrvatske spalili
  Dobili Hrvatske putovnice i socijalu iz omražene im države Hrvatske itd itd kuče obnovljene dok u Srbiji nema povratka zauvijek
  Hrvati su tamo svedeni na statističku grešku i priznati su kao nacionalna manjina tek 2004 godine
  Plenkoviću pazi na Hrvate nema ih više u Srbiji i istoku Bosne gdje je etničko čišćenje ozakonjeno Daytonomm
  Istina!!!!!
  Istina koju mladi Hrvatske neznaju

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 3. Ukinuti nacionalne manjine.Imaju hrvatske dokumente, imaju po ustavu ista prava ka Hrvati.Svima ista prava ,ako zele udrugu neka se sami financiraju a tako bi trebale i sve udruge same sebe financirati.To su razno razni uhljebi. 55000 udruga ima u hrvatskoj.Neka se blago zaposli i radi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program