GRADSKA KNJIŽNICA Književni susret sa francuskim pjesnikom Jean-Pascal Dubostom

Objavljeno: 14.3.2019. u 10:01
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U utorak 19. ožujka 2019. u Gradskoj knjižnici, s početkom u 18h, održat će se književni susret sa francuskim pjesnikom Jean-Pascal Dubostom, sudionikom ovogodišnjeg Goranovog proljeća, tradicionalnog pjesničkog festivala koji se održava u spomen na Ivana Gorana Kovačića.

Jean-Pascal Dubost (1963.) suvremeni je francuski pjesnik koji je objavio desetak zbirki poezije, redovito objavljuje književne kritike u nizu francuskih književnih časopisa, vodi radionice pisanja, organizira festival suvremenog pjesništva te sudjeluje u brojnim drugim aktivnostima vezanim uz promociju pjesništva.

Razgovor sa Jean-Pascalom Dubostom moderirat će Marija Spajić i Mirna Sindičić Sabljo s Odjela za francuske i frankofonske studije Sveučilišta u Zadru, a simultano će ga prevoditi Matea Krpina.

U sklopu književnog susreta održat će se i recital poezije u izvedbi studenata francuskog jezika i književnosti Sveučilišta u Zadru te dodjela nagrade za najbolji studentski prijevod s francuskog jezika.

U organizaciji susreta sudjelovali su Odjel za francuske i frankofonske studije Sveučilišta u Zadru, Gradska knjižnica Zadar i Hrvatsko-francuska udruga Zadar.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program