GLOBAL GREENING INICIJATIVA I U ZADRU U nedjelju u sumrak zazelenit će se sv. Donat

Objavljeno: 15.3.2019. u 11:15
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U suradnji Grada Zadra s veleposlanstvom Irske, u nedjelju, 17. ožujka u 18:30 sati, crkva sv. Donata će biti u zelenoj boji kao dio desete godišnjice inicijative Global Greening.

Godišnja proslava Dana sv. Patrika, nacionalnog dana Irske, u organizaciji Tourism Ireland-a uključit će rekordan broj mjesta diljem svijeta i u Hrvatskoj, točnije 400 mjesta u 53 zemlje. Deseta godišnja inicijativa u Hrvatskoj će uključiti rekordnih pet gradova i devet mjesta ove nedjelje.

Veleposlanstvo Irske ponovno je surađivalo s glavnim gradom Hrvatske, Zagrebom, s Gradom Rijekom koji je Europska prijestolnica kulture 2020. te s irskim Gradom Galwayom na ovogodišnjoj inicijativi. Uz Dubrovnik, Rijeku i Zagreb, u inicijativi ove godine sudjeluju i Zadar i Split. Split će ozeleniti fontanu na Rivi, Dubrovnik palaču Sponza, a u Zadru će se ozeleniti najpoznatija gradska znamenitost, crkva sv. Donata. Zagreb će osvijetliti četiri lokacije Fontane (Hrvatske bratske zajednice), Muzej suvremenih umjetnosti, Klovićeve dvore i Meštrovićev paviljon, a u Rijeci će svijetliti Trsatska gradina te dizalice “Molo Longo”.

Ozelenjavanje će biti vidljivo u nedjelju, 17. ožujka u sumrak, u 18.30 sati. Poznate svjetske znamenitosti uključene u inicijativi Tourism Ireland-a za proslavu Dana sv. Patrika su London Eye i mnogi drugi.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
GLOBAL GREENING INICIJATIVA I U ZADRU U nedjelju u sumrak zazelenit će se sv. Donat, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program