(FOTO) ZASIJEDALO VIJEĆE ZA PREVENCIJU KRIMINALA Longin: “Zadarsku županiju brendirati u sigurnu turističku destinaciju”

Objavljeno: 12.3.2019. u 16:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U utorak, 12. ožujka 2019. godine, Maloj vijećnici Doma Zadarske županije održana je 8. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije. Policijski službenici za prevenciju PU zadarske zajedno sa pročelnicima Zadarske županije predstavili su ukratko najvažnije aktivnosti koje su se provele tijekom 2018. godine ,a u okviru su nacionalnih i lokalnih projekata koje se provode sukladno Planu rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.

U provedbi programa i projekata sudjeluju i osnovne i srednje škole na području Zadarske županije, Zavod za javno zdravstvo Zadar, Volonterski centar Zadar, Sveučilište u Zadru, pravosudna tijela i svi ostali zainteresirani dionici.

Voditelj Službe policije PU zadarske Božidar Budiša pozdravio je prisutne u ime načelnika PU zadarske Antona Dražine, te je predstavio Stanje sigurnosti i aktivnosti policije u 2018. godini koje je sukladno statističkim pokazateljima ocijenjeno povoljnim.

Tijekom 2019. godine sve aktivnosti provodit će se sukladno Planu Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području tijekom Zadarske županije koje je prihvaćeno na današnjoj sjednici. Predstavnici radnih skupina Sigurnosti u prometu, Sigurnosti u turizmu i Sigurno ponašanje djece na internetu iznijeli su rezultate projekata i programa koji se provode te koji se planiraju provoditi u 2019. godini.

Ususret nadolazećoj turističkoj sezoni doc.dr.sc. Tomislav Klarin sa Odjela za turizam i Komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru predstavio je preliminarne rezultate zajedničkih istraživanja Sveučilišta u Zadru i Odjela za prevenciju Pu zadarske o sigurnosti iz 2017. godine koje ispituje navike i samozaštitno ponašanje iznajmljivača, građana i turista, uključujući i opremljenost objekata sredstvima tehničke zaštite.

Predsjednik Vijeća i župan Zadarske županije Božidar Longin naglasio je važnost uključivanja svih ključnih dionika u edukacije, predavanja i aktivnosti koje pridonose brendiranju Zadarske županije kao tražene i prije svega sigurne turističke destinacije.

S obzirom na promjene koje se događaju na globalnoj razini, sigurnost je jedan od ključnih preduvjeta za pozicioniranje Zadarske županije na listi jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija, kako na lokalnoj tako i na regionalnoj razini.

Foto: Zadarska županija

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
(FOTO) ZASIJEDALO VIJEĆE ZA PREVENCIJU KRIMINALA Longin: "Zadarsku županiju brendirati u sigurnu turističku destinaciju", 1.0 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program