Tajani u svom govoru Istru i Dalmaciju prisvojio Italiji

Objavljeno: 11.2.2019. u 14:43
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

U nedjelju je u Bazovici pokraj Trsta održano obilježavanje Dana sjećanja na žrtve fojbi, Talijane koji su tijekom i neposredno nakon Drugog svjetskog rata pobijeni i bačeni u istarske krške jame.

Na ceremoniji je bio i predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani koji je, kako pišu talijanski mediji, održao govor koji je zaključio prisvajajući Istru i Dalmaciju.

„Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija, živjeli esuli, živjele vrijednosti naše domovine”, rekao je Tajani, prenosi Telegram.

Tajani je bio jedan od osnivača stranke Forza Italija (Naprijed Italija) s kojom je Silvio Berlusconi četiri puta osvojio premijerski mandat. Tajani je bio premijerov glasnogovornik, a 1994. godine ušao je u Europski parlament.

U institucijama EU-a ostao je do danas, a nakon što je služio kao europski povjerenik za promet, te povjerenik za industriju i poduzetništvo, 2017. godine postao je šef Europskog parlamenta.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

3 komentara za “Tajani u svom govoru Istru i Dalmaciju prisvojio Italiji”

 1. Eto vraga , Kolinda pod hitno mora vratiti bistu Tita koje je sklonila mozda negdje u podrum, a ,Tito je vratio Istru i Dalmaciju ..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
 2. Nije ova izjava trenutak nepromišljenosti ili kako ovaj fašista tvrdi
  –izvučena iz konteksta-. Ona je rezultat vođenja loše politike
  vladajuće partije, pardon –stranke-, koja radi skupljanja glasova,zajedno sa značajnim dijelom crkvenog klera, propagira opasni ultra nacionalizam koji nadilazi jedan poželjni patriotizam kojeg mi zovemo -domoljublje-.Pogrešna politika i njihovi lideri opljačkali su ovaj narod,konstantno ga iseljavaju, koketiraju sa nacistima i družite se sa fašistima,iskrivljuju povijest, i sad se mi čudimo što ovo fašističko govno
  javno govori da je Dalmacija i Istra talijanska.
  Isto to rade oni srpski političari koji veličaju četništvo i imaju pretenzije,
  vidi vraga, isto na Dalmaciju i njezino, odnosno hrvatsko more. Eee, nećete taj
  film gledati,bagro četnička i fašistička! Ovu svetinju će ovaj narod, ako zatreba
  –braniti do zadnje kapi krvi-! Zato, dragi premijeru, drži se one narodne:
  -Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju-.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 3. Mene osobno,ova Trajanijeva izjava uopće ne iznenađuje! Talijani nisu nikad”prežalili “istočnu obalu Jadrana! Oni su oduvijek sanjali da postanu gospodari cijelog Jadranskog mora i obiju obala! Te njihove aspiracija počele su već početkom Prvog svjetskog rata,pa,kao što vidimo,traju,ovako ili onako,do dana današnjeg!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program