Radionice za djecu na bibliobusnim stajalištima Gradske knjižnice Zadar

Objavljeno: 13.2.2019. u 08:07
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

S lijepim vremenom, osim prirode, živnula su i bibliobusna stajališta Gradske knjižnice Zadar.

Knjižničarke Gradske knjižnice Zadar održale su dvije radionice uvodnog programiranja pod nazivom MICRO:BITno, za učenike od 1. do 4. razreda u Područnoj osnovnoj školi „Bartul Kašić – Dračevac Ninski“ te na stajalištu u Ninu u Osnovnoj školi „Petar Zoranić – Nin“ učenicima 4. razreda.

Djeca su naučila osnovne naredbe programiranja micro:bitova, osvijestila im se prisutnost programiranja u svakodnevnom životu, od mobitela pa sve do kućanskih aparata, te im se na taj način potakla znatiželja za daljnji rad.

Micro:bitovi se inače mogu posuditi u bibliobusima GKZD-a, a djeca su istaknula kako ne mogu dočekati dolazak bibliobusa s micro:bitovima ispred njihove škole.

Osim što se programiralo i djecu uvodilo u budućnost, organizirana je radionica „Anne Frank – djevojčica iz prošlosti za djecu budućnosti“  koju je održala profesorica povijesti Tihana Magaš za učenike 8. razreda Osnovne škole „Petar Zoranić – Nin“.

U veoma dinamičnoj radionici djeca su se upoznala sa strahotama Drugoga svjetskog rata iz perspektive svoje vršnjakinje koja je, ni kriva ni dužna, bila poput mnogih drugih osuđena na patničku smrt.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program