Pred zastupnicima revizija Vatikanskih ugovora

Objavljeno: 06.2.2019. u 08:10
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Danas se nastavlja sjednica Hrvatskog sabora.

Pred zastupnicima je dnevni red od šest točaka, a zasjedanje se nastavlja raspravom izmjenama zakona kojima bi se podigle plaće sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika koje, kako obrazlažu u Vadi, nisu na zadovoljavajućoj razini.

Izmjenama zakona o plaćama sudaca po hitnoj se proceduri predlaže povećanje osnovice za obračun plaće sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika za 6 posto. Izmjenama se predlaže i izjednačavanje koeficijenata svih pravosudnih dužnosnika u pravosudnim tijelima prvog stupnja i propisivanje istog koeficijenta (4,55) za sve predsjednike prvostupanjskih sudova (općinskih, upravnih i trgovačkih sudova) te općinske državne odvjetnike.

Posljednja točka dnevnog reda je oporbeni prijedlog Zaključka o pokretanju postupka pregovora o izmjenama Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske kojeg predlaže GLAS i HSU. Reviziju Vatikanskih ugovora GLAS je predložio još u travnju prošle godine, a tema je na dnevni red došla zahvaljujući prikupljenim potpisima.

Naime, saborski Poslovnik predviđa da točka koja je dulje od 60 dana na dnevnom redu mora biti raspravljena u roku osam dana temeljem potpisa 30 zastupnika.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Pred zastupnicima revizija Vatikanskih ugovora, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program