Papa Franjo priznao da svećenici seksualno zlostavljaju redovnice

Objavljeno: 06.2.2019. u 08:02
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Papa Franjo priznao je da su svećenici seksualno zlostavljali časne sestre te naveo kako se to i dalje dešava.

BBC javlja kao je papa Franjo rekao da je njegov prethodnik papa Benedikt morao ugasiti cijelu jednu kongregaciju redovnica koje su svećenici zlostavljali.

Smatra se kako je ovo prvi put da ja papa Franjo priznao da svećenici seksualno zlostavljaju redovnice.

Dodao je i kako Crkva pokušava riješiti taj problem, ali kako se on i dalje nastavlja.

Priznao da časne seksualno zlostavljaju svećenici i biskupi

Papa je o seksualnom zlostavljanju redovnica razgovarao s novinarima na Bliskom istoku. Priznao je kako svećenici i biskupi zlostavljaju redovnice, ali je rekao i kako je crkva svjesna toga problema te da radi na njegovom rješavanju.

“Papa Benedikt je bio dovoljno hrabar da ukine cijelu jednu žensku kongregaciju, koja je bila na određenoj razini, i to zbog ropstva u koje su žene ulazile u toj kongregaciji, ropstva koje je išlo sve do seksualnog ropstva, i to od strane svećenika ili od samog osnivača reda”, rekao je novinarima.

Dodao je i kako do ovoga dolazi ponajviše u određenim kongregacijama, najčešće novima te kongregacijama u određenim regijama.

Redovnice abortiraju djecu svećenika

Prošlog svibnja je globalna organizacija Katoličke crkve za redovnice obznanila kako je “kultura tišine i tajnosti” to što sprječava časne da progovore.

Prije nekoliko dana je vatikanski ženski magazin Women Church World osudio nasilje, rekavši kako u nekim slučajevima redovnice moraju abortirati djecu svećenika, što je nešto što katoličanstvo brani.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program