OBRAČUN S DRUŠTVOM I SA SOBOM: “Snajper” u HNK Zadar

Objavljeno: 26.2.2019. u 10:15
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U četvrtak, 28. veljače u 20 sati pogledajte predstavu SNAJPER autora Damira Karakaša, u koprodukciji Drame plus i HNK Zadar te u režiji Vinka Radovčića.

Igraju: Dominik Karakašić, Irena Tereza Prpić, Deni Sanković i Dragan Veselić.

Prazan i napušten stan. Vrijeme je političke kampanje. Muki i njegova trudna djevojka Sunčica trebaju izvršiti naručeno ubojstvo predsjedničkog kandidata kako bi zaradili za odlazak u Pariz, koji za njih postaje mitsko mjesto ostvarenja boljih prilika, nasuprot neperspektivnoj slici stvarnosti i “naciji luzera” iz koje žele pobjeći. U njihov plan umiješa se Student, rezignirani pacifist, čija pomirljiva uvjerenja pokazuju tek ostatke bunta i želju da se raskine s konvencijama društva.

Troje pripadnika mlađe i izgubljene generacije preispituje uzroke svog nezadovoljstva društvom i motive koji ih pokreću na promjenu. Idealistična borba za “pravednije društvo”, potreba za revolucijom, sebični materijalistički razlozi i osobne frustracije isprepleću se u motivu snajpera čiji hitac treba ubiti visokog dužnosnika, pri čemu snajper služi kao metaforički prikaz obračuna s društvom i sa samim sobom.

“Snajper propituje revoluciju i smisao bunta, pravo na ubojstvo (pa i životinja u lovu!), ukazuje na važnost svjesnosti trenutka u kojem jesmo. Izgrađuju li se ideali ili se ruše u susretu s neupitnom stvarnošću? Kako postići balans između odgovornost nas sviju za svijet u kojem živimo i bavljenja vlastitim malim i samo našim životima?” – Vinko Radovčić.

POSEBNA PUNUDA ZA STUDENTE, PROFESORE I DJELATNIKE SVEUČILIŠTA U ZADRU: CIJENA ULAZNICE: 20 KN (U SLOBODNOJ PRODAJI: 40,00 KN).

Ulaznice možete rezervirati na email: blagajna@hnk-zadar.hr.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program