Murganić: Gradit će se 200 novih vrtića, 500 ih se se obnavlja ili izgrađuje

Objavljeno: 11.2.2019. u 10:00
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

“Direktiva EU je omogućavanje 10 dana plaćenog dopusta za očeve i to se uklapa u naše mjere ravnopravnog roditeljstva. Ta mjera je nešto što nas svakako čeka”, komentira ministrica Murganić.

Ministrica Nada Murganić u Dnevniku HRT-a rekla je da je potpisano 252 ugovora za sufinanciranje vrtića, a da će se 200 novih vrtića graditi i to u kombinaciji državnog proračuna i EU sredstava.

“Ukupno 500 vrtića se obnavlja ili izgrađuje. To je jedna od vrlo dobrih mjera ove Vlade”, kazala je Murganić.

“Paralelno s time ide program dodatnog zapošljavanja i popodnevnog rada”, istaknula je ministrica Murganić.

“Bilo nam je važno da krenemo od poboljšanja materijalnih uvjeta mladih obitelji i usklađenosti obiteljskog i poslovnog života”, rekla je.

Najavljuje se svih 12 mjeseci puna plaća na rodiljnom dopustu, a to bi bio jedan od načina poboljšanja uvjeta života mladih.

“Ova mjera omogućava jednaki pristup tržištu rada muškarca i žene i omogućava jednakopravno roditeljstvo, ističe”, komentira Murganić.

“Direktiva EU je omogućavanje 10 dana plaćenog dopusta za očeve i to se uklapa u naše mjere ravnopravnog roditeljstva. Ta mjera je nešto što nas svakako čeka”, naglasila je ministrica.

Murganić je kazala kako poslodavci sada kada su rasterećeni poreznih davanja, ulažu u svoje kadrove ne samo kroz plaće već i kroz naknade za zaposlenike. Mnogo ih je postalo “poslodavac prijatelj obitelji”. Istaknula je kako je sigurna da će poslodavci omogućiti svojim radnicima 10 dana plaćenog dopusta za rođenje djeteta.

Ministrica je rekla kako je zgrožena slučajem „Daruvarac“ te da joj je žao što je do toga došlo i da očekuje pravednu presudu.

“Moramo imati nultu stopu tolerancije za nasilje i prevencija mora biti prisutna od najranijih godina”, kazala je Murganić za HRT.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program