Jadranska magistrala kreće u rekonstrukciju

Objavljeno: 07.2.2019. u 09:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Vodička Jadranska magistrala ušla je u plan sanacije 23 opasne prometnice koje će Hrvatske ceste napokon rekonstruirati. No po mišljenju prometnih stručnjaka i građana, po cijeloj je županiji mnogo takvih cesta. Najgore je u naseljima uz magistralu.

Vodice su dočekale taj dan. Uredit će im magistralu po mjeri pješaka i vozača. Projekt Hrvatskih cesta vrijedan je više od 10 milijuna kuna, a radovi počinju iduće godine. Projektom je obuhvaćena kompletna rekonstrukcija prometnica uz obostrani pješački kolnik koji će biti prilagođen osobama s invaliditetom, javna rasvjeta i oborinska odvodnja, kaže prometni inženjer Grada Vodica Ivan Meštrov.

Isto žele i mještani drugih naselja uz magistralu. Pred Brodaričanima stalno jure vozila. Iz gradske uprave im poručuju – Hrvatske ceste rade novi projekt. Planiran je nogostup s obje strane, a uvest će se i promjena regulacije prometa za pristupne ceste.

Hrvatske ceste planiraju i rješenja za Žaborić, Ražine i Zaton. No stručnjaci upozoravaju, to su tek vatrogasne mjere. Treba postaviti novu prometnicu pored Jadrasnke magistrale i onda će se poboljšati sigurnost u prometu. A postojeća magistrala treba biti turistička promenada s bicklističkom stazom i mirnijim prometom.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program