Irinej: Ustaški nastrojeni biskupi u HBK nisu manjina

Objavljeno: 09.2.2019. u 14:32
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve priprema odgovor Hrvatskoj biskupskoj konferenciji koja je u pismu u studenome prošle godine SPC-u, srpskog patrijarha Irineja optužila za raspirivanje mržnje, pišu u subotu Večernje novosti koje prenose tvrdnje srpskog patrijarha Irineja da proustaški nastrojeni biskupi nisu manjina u HBK.

Irinej je rekao za list da osobno nikada nije napadao ikoga, već da su njegovi javni istupi i izjave bili reakcija na prethodne napade na SPC i srpskog patrijarha.

Vladika Irinej je kazao da se nikada nije bavio hrvatskim biskupima pojedinačno, kao ni Hrvatskom biskupskom konferencijom u cjelini, niti nekim drugim biskupima u Srbiji, osim kada je bio primoran da u službi portparola SPC-a odgovara na “napade nemalog broja gospode biskupa u Hrvatskoj”.

Hrvatska biskupska konferencija je u pismu napisala da se u priopćenjima zadnjega zasjedanja Svetoga Arhijerejskog sabora Srpske Pravoslavne Crkve “javno razvrstava hrvatske biskupe i tumači tko je od njih dobronamjeran i tko od njih djeluje prema II. vatikanskom saboru a tko ne, te većinu od njih označuje kao ljude ‘neprikrivene proustaške orijentacije i ustašoidne retorike’ bez objašnjenja na temelju čega ih smatra takvima”.

“Uostalom, neka ista gospoda izvole dokazati i pokazati da nema ustaški nastrojenih biskupa u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. Sudeći prema njihovim izjavama u hrvatskoj javnosti, lako se može zaključiti da oni nisu manjina u okviru svoje crkve u Hrvatskoj”, rekao je vladika Irinej za Večernje novosti.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Irinej: Ustaški nastrojeni biskupi u HBK nisu manjina, 1.0 out of 5 based on 1 rating

4 komentara za “Irinej: Ustaški nastrojeni biskupi u HBK nisu manjina”

 1. Pope, a s čim se vi ono bavite?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 2. Lažni Branitelj

  Jel to onaj, što “peva” njima drage “pesme”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
 3. Supak je blagoslovio četnika dražu a čudi se da su biskupi ustaše, pa vi ste svi skupa uzrok ovih stradanja. Gnojni prišt na guzici balkana.
  Biskupi i patrijarsi, šteta sto nisu Ukinuli sve vjere 45, bilo bi Maje idiota .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.2/5 (5 votes cast)
 4. Spodoba iz terorističke organizacije spc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program