Zbog napora i pothlađenosti, žena spašena kod Korenice rodila je mrtvu bebu

Objavljeno: 18.1.2019. u 09:06
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nakon dobrih vijesti vezanih uz spašavanje 15 emigranata na planini Plješevici kod Korenice stigla je, nažalost, tragična vijest.

Od dviju trudnica zadržanih na liječenju na Odjelu ginekologije Opće bonice Gospić jedna je jučer rodila mrtvo dijete.

Jedino što smo uspjeli doznati jest kako je riječ o ženi iz Sirije koja je spašena sva promrzla i dehidrirana te se žalila na bolove i opće loše stanje, piše Novi list.

Podsjetimo, zahvaljujući naporima policije, hitne medicinske pomoći, vatrogasaca i zimske službe, u utorak je spašeno šestero djece, pet žena i četiri muškarca koji su po teškim zimskim uvjetima ilegalno prešli hrvatsku granicu, priopćilo je u srijedu Ministarstvo unutarnjih poslova.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije su jučer u poslijepodnevnim satima prilikom pojačanog postupanja suzbijanja ilegalnih migracija na području planine Plješevica u teškim vremenskim uvjetima zatekli više osoba kojima je bila potrebna medicinska pomoć.

S obzirom na nepristupačnost samog terena i visoki snijeg, a kako bi mjestu mogla pristupiti vozila Hitne medicinske pomoći u akciju zbrinjavanja i što žurnijeg pružanja liječničke pomoći osobama uključeni su, pored policijskih službenika, vatrogasci i djelatnici Lika cesta koji su raščistili snijeg.

Na mjestu događaja vidljivo je bilo pothlađeno šestero djece, pet žena i četiri muškarca za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske iz Bosne i Hercegovine.

Kako bi im što prije bila pružena liječnička pomoć, policijski su službenici djecu starosti od 1 do 10 godine i žene, na rukama iznijeli do službenih vozila po dubini snijega višoj od 50 cm. Na mjestu događaja pružena im je liječnička pomoć, a potom su djeca i žene prevezeni u Opću bolnicu Gospić. Nakon pregleda, dvije žene zadržane su na liječenju, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program