ZAŠTITNICA ZADRA Raspored svetih misa na blagdan Sv. Stošije

Objavljeno: 09.1.2019. u 15:05
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Na blagdan Krštenja Gospodinova u nedjelju 13. siječnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodi svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru u 18,00 sati, tijekom kojega će među kandidate za sveti red đakonata i prezbiterata primiti bogoslove Zadarske nadbiskupije.

Svetkovina sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale, svečano se slavi u utorak 15. siječnja. Svečano i središnje koncelebrirano misno slavlje u kojem sudjeluju i hrvatski biskupi, u 18,00 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi porečki i pulski biskup Dražen Kutleša.

Brojni puk okuplja se i na svečanom koncelebriranom slavlju u 11,00 sati, kojega u zadarskoj prvostolnici predvodi varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Mise toga dana su još u 7, 8 i u 9 sati.

Proslavi svetkovine prethodi Svečana Večernja u ponedjeljak 14. siječnja koju u zadarskoj katedrali sv. Stošije od 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Na kraju Svečane Večernje, nadbiskup Puljić će podijeliti Priznanja Sv. Stošije zaslužnim pojedincima i ustanovama za njihovo vjerničko služenje i aktivan doprinos u apostolatu Crkve.

Mise su još u 7, 8 i u 9 sati.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program