VIDEO Troje maskiranih preko Fejsa pozvali ‘sve Hrvate na otpor’

Objavljeno: 29.1.2019. u 13:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Borite se! Borite se protiv korupcije! Borite se protiv nepotizma! Neka čuju da mi znamo i pamtimo, poručio je zamaskirani čovjek u videu. Poziva sve Hrvate da se ne predaju i ne odustaju od borbe

Na Facebook stranici ‘Otpor’ trojica muškaraca obučeni u vojne uniforme i s fantomkama na glavi uputili su poruku Hrvatskoj i dijaspori.

Građanima su poručili da se bore protiv korupcije i nepotizma te da pruže otpor trenutnom sistemu zbog generacija koje dolaze. Njihovu poruku prenosimo u cijelosti:

Ovo je poruka cijeloj Hrvatskoj i dijaspori.

Nemojte se predati i nemojte odustati od borbe!

Borite se! Borite se protiv korupcije! Borite se protiv nepotizma! Neka čuju da mi znamo i pamtimo:

Da tamo gdje je bila knjižnica, danas je trgovački centar. Gdje je postojao muzej, danas je restoran brze hrane.

Gdje je cvjetalo, danas je pusto. Gdje je bilo sjećanja, danas je zaborav.

Umjesto pravde, molite za milostinje. Umjesto Domovine, tuđa zemlja. Umjesto Sjećanja, zaborav. Umjesto mirovine, grob. Umjesto demokracije, reklamna oglašavanja. Umjesto stvarnosti, brojke. Oni na vrhu, kažu nam:

‘Ovo je budućnost koju smo vam obećali, uživajte u njoj.’

To je ono što nam govore i lažu. Ova budućnost izgleda previše kao prošlost. Ako pomno pogledamo, možemo vidjeti da su oni, iznad, isti kao i jučer. Oni koji, baš kao i jučer, danas traže od vas strpljenje, zrelost, dobar osjećaj, odricanja i davanja. Već smo to vidjeli, već smo to čuli. Mi se sjećamo! I znamo da živimo u državi u kojoj aktivistima zbog mirnog prosvjeda prijete zatvorske kazne i globe do 40.000 kn. U državi u kojoj je vise od 300 tisuća blokiranih, na tisuće deložiranih i stotine tisuća iseljenih.

Gdje u općinama većina proračuna odlazi na plaće zaposlenih u upravi. Po podacima UN-a do 2030. Hrvatska bi mogla imati ispod 3 mil. stanovnika i prijeti joj demografska katastrofa. Broj zaposlenih među najnižim je stopama, a dok broj umirovljenika raste, 128 gradonačelnika, 213 zamjenika, 20 župana, 50 zamjenika, 428 načelnika, 480 zamjenika i 8354 vijećnika odlučuju o vašoj sudbini. U takvoj Hrvatskoj, i kada je s vama nitko, a protiv vas sila, pružite otpor. Ako ne zbog vas samih, zbog generacija koje dolaze.

KADA NEPRAVDA POSTANE ZAKON, OTPOR POSTAJE DUŽNOST!

I nemojte biti sami u budućnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
VIDEO Troje maskiranih preko Fejsa pozvali 'sve Hrvate na otpor' , 3.0 out of 5 based on 2 ratings

3 komentara za “VIDEO Troje maskiranih preko Fejsa pozvali ‘sve Hrvate na otpor’”

 1. Onaj prvi s lijeva mi baca na Tolušića a desni na Krstičevića. Ovaj što govori mogao bi biti Kuščević.
  Možda se ipak radi o foto montaži.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 2. …Svaka izrečena riječ je na mjestu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Ali zašto maske? Jedino ako žele kroz teror i nasilje nešto napraviti? A takav model promjena nije baš prihvatljiv nikome! Ili? Koja je alternativa sadašnjima? Živi zid, sa svojim makinacijama, demagogijom? Nešto se treba mijenjati, ali ne pod maskama ili demagogijom koja ne nosi ništa! Ima li nade uopće za ovaj narod? Kolakušića ne čujem posljednjih dana. Dalija je nešto počela…Daj Bože! No, bojim se da je teška apatija i depresija zahvatila ovaj narod. A ljudima pod maskama ne vjerujem, pa kako god lijepo govorili!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program