SVLAČIONICE, TUŠEVI, PAMETNE KLUPE… 400.000 kn za 2. fazu uređenja plaže Morovička u Turnju – pogledajte kako će izgledati…

Objavljeno: 18.1.2019. u 14:06
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Projekt Uređenja plaže Morovička u naselju Turanj, Općina Sv. Filip i Jakov je sljedeći korak nakon uspješno provedenog projekta „Uređenje plaža u Sv. Filip i Jakovu i Turnju“ koji je sufinanciralo Ministarstvo turizma 2014. godine putem Fonda za razvoj turizma – izradu projektne dokumentacije te 2017 g. 1. fazu kapitalnog projekta iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture koja je uspješno završena u 2018. godini.

Osnovni cilj projekta je pridonijeti jačanju konkurentnosti turizma općine Sv. Filip i Jakov, kroz razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove te proširiti i unaprijediti turističku ponudu općine Sv. Filip i Jakov, putem uređenja i dodavanja novih sadržaja plaži Morovička.

Predmet projekta je uređenje gradske plaže u samom centru naselja Turnja između dvaju lučkih područja. Pored uređenja ovih zona gradskog kupališta, u sklopu zahvata, urediti će se parkiralište, sa zelenim pojasom i šetnicom iznad plaže. Planirana plaža se prostire između dva lučka područja ukupne dužine cca 228m. Ukupna površina plaže iznosi cca 6.341 m2.

Plaža je od prometnice odvojena šetnicom i zelenim pojasom.

Plaža će se opremiti tuševima i svlačionicama za presvlačenje. Na ovoj plaži će se izgraditi rampa za osobe sa invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti, koja se proteže od šetnice do mora uz igralište na zapadnom dijelu plaže.

Ujedno će biti opremljena sa tuševima i kabinama za presvlačenje, koji su pravilno raspoređeni duž zahvata kao i toranj za nadgledanje za spasioce. U sklopu plaže nalazi se i rampa za invalide i slabopokretljive osobe dužine cca 27 m te će se postaviti pametne klupe koja sadrži mogućnosti pametnog USB punjenja, mobilnog interneta te informiranja i oglašavanja te je prilagođena za korištenje slijepim i slabovidnim osobama.

Informacijske ploče će sadržavati informacije prema kategorizaciji plaže kao plaža kulture sukladno Nacionalnoj i Županijskoj tematizaciji i planovima te će ista sadržavati oznake na Brailleovom pismu za slijepe i slabovidne osobe. Pozornica koja će biti mobilna će se postavljati po potrebi kako bi se što manje interveniralo u prostor te omogućilo fleksibilnost korištenja kao kupalište te mjesta za održavanje kulturno-turističkih manifestacija.

Također je predviđen sustav za natapanje biljaka sa cijevima i rasprskivačima te oborinskim senzorom za odgađanje ciklusa navodnjavanja koji je prilagođen metodama uštede vode kako bi se omogućila zaštita okoliša i postavilo temelje održivog razvoja kao i zelenih tehnologija.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program