Sjekirom ubio majku, očuha i baku: ‘Nisu mi dali mobitel…’

Objavljeno: 08.1.2019. u 16:59
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Strava u BiH: Nezir Kamenica (22) je 2. svibnja prošle godine, smatrajući da ga bližnji maltretiraju radom u malinjaku te da nije u redu što nema mobitel, brutalno ubio sjekirom

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu u utorak je Nezir Kamenica (22), kojeg se tereti da je 2. svibnja 2018. godine u Bogušićima kod Goražda u BiH sjekirom izmasakrirao majku Zehru, očuha Ifeta Kavazovića i baku Šemsu Džabiju, nepravomoćno osuđen na 20 godina zatvora, javlja Dnevni Avaz.

Prema navodima iz optužnice, Kamenica je, smatrajući da ga bližnji maltretiraju radom u malinjaku te da nije u redu što nema mobitel, unio tri sjekire u kuću, od čega je jednu sakrio iza leđa.

Očuha, koji je sjedio za računalom, usmrtio je jednim udarcem u glavu. U tom trenu ušla je majka pa je krenuo na nju, ali je udario u vrata. Potom je uzeo manju sjekiru i sa šest udaraca usmrtio majku. Nana, koja je ležala, dozivala je u pomoć, jer je čula da se nešto događa, pa je i nju ubio.

Na posljednjem ročištu Kamenica se ispričao rodbini i prijateljima ubijenih članova njegove obitelji.

Shvatio da neće studirati japanski jezik i pao u depresiju

Rekao je da žali što je ubio majku, ali i očuha i baku. Kazao je da je svjestan posljedica svojih djela, ali i da je imao jako težak život koji je prethodio zločinu.

Rekao je da njegovi životni problemi počinju kada je imao samo 10 godina. Rastava roditelja mu je teško pala, kao i život s ocem i maćehom koji je uslijedio kasnije. Ispričao je kako je bio zapostavljen i maltretiran, te su ga tjerali na ulicu.

Tako se odlučio na život s majkom i očuhom u selu Logušići kod Goražda. Želio je studirati japanski jezik, ali manjak vremena i prostora mu to nisu dozvoljavali. Na selu je radio u malinjaku te je, kako je rekao, ubrzo shvatio da od njegovog životnog cilja – učenja japanskog jezika neće biti ništa. Rekao je da je doživio veliki neuspjeh i da je pao u depresiju.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program