PRVI PUT U BLIŽOJ POVIJESTI Na Kupresu održano Prvenstvo Dalmacije u alpskom skijanju – evo kako su prošli Zadrani…

Objavljeno: 28.1.2019. u 08:05
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Za vikend je na skijalištu ‘Čajuša’ na Kupresu po prvi puta u bližoj povijesti Dalmacije organizirano Prvenstvo Dalmacije u alpskom skijanju ”Dal Ski 2019”.

Prijavljeno je bilo oko 150 skijaša raspoređenih u 22 kategorije – od četverogodišnjaka do veterana iz 4 županije i okolice (Šibenska, Splitska , Dubrovačko-Neretvanska , Zadarska županija i ostale regije i države).

Uspješno je završilo 89 skijaša i skijašica.

Zadarska Županija osvojila je 9 medalja: 4 zlatne, 2 srebrne i 3 brončane medalje.

Sa osvojenih 950 bodova Zadarska županija osvojila je 2 mjesto u ukupnom poretku.

Poredak po kategorijama:

Kategorija U12M

1.Luka Ivanović ZD

2.Mata Miočić ZD

3.Niko Skočić ZD

Kategorija Seniori M

1.Krešimir Grancaric ZD

2.Venci Longin ZD

3.Donat Jakovčev ZD

Kategorija V40+

1.Ana Miočić ZD

Kategorija V50+

1.Ljiljana Kapetanović ZD

Kategorija V50+

3.mjesto-Miroslav Čačić ZD

Natjecalo se u disciplini veleslalom gdje je ukupno bilo postavljeno 20 vrata, raspona visinske razlike od starta do cilja 120m.

Uz veleslalom natjecatelji su se natjecali i u disciplini “Super Đir” slalomu koji je bio zabavnog karaktera gdje su sudionici (njih 22 najhrabrijih) uz skijanje kroz 6 postavljenih vrata imali zadatke zabavnog karaktera od ispijanja domaće rakije do degustiranja domaćih delicija, pršuta i kobasica.

Disciplina se nije bodovala za poredak.

Predstavnici po županijama:

Split -ski klub Nordis Split

Durovnik – ski klub Dubrovnik

Šibenik – ski klub Šibenik

Zadar – Društvo sportske rekreacije Loptica

U ulozi Počasnog predsjednika ”Dal Ski” 2019 i promotora događaja bio je prisutan i naš proslavljeni alpinist, putopisac, fotograf i legenda Hrvatskog skijanja, gospodin Stipe Božić.

“Zahvaljujemo se svim sudionicima iz Zadarske županije kao i ostalim županijama koji su doprinjeli da se ova utrka održi i provede ugodan vikend u sportskom druženju te promociji ovog sporta. Zahvaljujemo se potpori Zadarskoj Županiji, Hrvatskom skijaškom savezu, skijaškom klubu Nordis-Split kao nositelju organizacije i ostalim predstavnicima po županijama. Na godinu u isto vrijeme u sklopu otvorenog prvenstva Dalmacije namjera je održati i prvenstvo Zadra na kojem se želi okupiti što veći broj Zadrana – skijaša te poticati alpsko skijanje kod mlađeg uzrasta djece, mladeži te odrasle populacije Zadrana”, poručuju iz Loptice.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
PRVI PUT U BLIŽOJ POVIJESTI Na Kupresu održano Prvenstvo Dalmacije u alpskom skijanju - evo kako su prošli Zadrani..., 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program