Kujundžić: Razmatra se uvođenje kamera i zaštitara u bolnice

Objavljeno: 28.1.2019. u 14:45
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najoštrije je osudio najnovije napade pacijenata na zdravstveno osoblje, te potvrdio da se razmatra uvođenje zaštitarske službe i video nadzora u bolnice. “Uvažavamo bolesnike i njihovu bolest, ali uistinu nasilje nad ljudima koji rade u bolnicama za najstrožu je osudu. Postojeći zakon štiti sve, no treba uvesti strože kazne za nasilje, posebice za atakiranje na one koji pokušavaju pomoći ljudima u bolesnome stanju”, istaknuo je Kujundžić na svečanom otvaranju novih prostora Kliničke bolnice Sveti Duh. Dodao je ko kako se o zahtjevima HLS-a već duže vrijeme razmatraju.

HLS traži hitne mjere za podizanje sigurnosti

Hrvatski liječnički sindikat (HLS) uputio je apel Vladi za hitno uvođenje mjera za podizanje razine sigurnosti u zdravstvenim ustanovama. Sindikat predlaže uvođenje obveze 24-satne nazočnosti zaštitarske službe u zdravstvenim ustanovama, nadzor kamerama na mjestima gdje su napadi na zdravstvene radnike učestaliji, poput čekaonica i prijamnih šaltera te strogu kontrolu ulazaka prilikom posjeta.

Također traže da se zdravstvene ustanove proglase mjestima nulte tolerancije na nasilje, da se napadače na zdravstvene radnike na njihovim radnim mjestima najstrože kažnjava, a imena i fotografije napadača redovito dostavljaju svim zdravstvenim ustanovama. U Zakon o zaštiti prava pacijenata trebalo bi unijeti odredbu o obvezi pridržavanja kućnog reda za pacijente i njihove pratnje/posjete te definirati sankcije u slučaju nepridržavanja kućnog reda.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Kujundžić: Razmatra se uvođenje kamera i zaštitara u bolnice, 5.0 out of 5 based on 1 rating

3 komentara za “Kujundžić: Razmatra se uvođenje kamera i zaštitara u bolnice”

 1. Igra Kujundžića da opere lovu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 2. A da ubuduće liječnici,sestre i ostalo medicinsko osoblje rade u pancirkama i sa zaštitnim šljemovima na glavi???!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. Benkovac Times

  j.ebga nemam kad da šta napišem pozdrav svima! gledasam ona američka polusranja šta se kad desilo i većinom “amerikanci” izbjegli europljani kriminalci sad kroje zakon i Sveti otac Papa i ovaj Franjo i legendarni Ivan Pavao drugi tako lijepo mir promoviraju oprost itd a inkviziciju nespominju nego nako. sad nas nejebu požari u Australiji jer portugalu i espanji su bili sad brane u brazilu pucaju, nema euforije nismo u sportu osvojili nešto al ima politike – ajd “ako nemaju kruva nek jedu kolače”; evo vam Tolušića: ….,,,??? ko kad je ona napisala sex skandal vatali hadezeove uvatili lijeve pa zataškaj. novinar da bude službena osoba na sudu mora dati izvor informacija iiiiiitd iiitd ajmo doktore neplaćati nego napadatiiiiii koji …. netrudese nerade sestre se samo po ordinacijama seksaju a puno naroda hvali tu struku ! Neopravdavam nikoga i neodgovaram za objavljeni sadržaj!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program