Josipa Rimac favoritkinja je za čelnicu Nacionalnog parka Krka

Objavljeno: 13.1.2019. u 08:39
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Razumijem vaš interes, ali biti kandidat znači samo mogućnost biti odabran. Tu će odluku donijeti struka kad vide sve programe i planove svih kandidata za ravnatelja.

Kazala nam je to Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, komentirajući nagađanja da će biti nova ravnateljica Nacionalnog parka Krka.

Plenković ne voli sekundante

Riječ je o izvanserijski atraktivnom radnome mjestu, a nad izborom čelnika ingerencije ima Vlada, odnosno resorno ministarstvo, pa bi bilo iznenađenje da Josipa Rimac izgubi, tvrdi portal Tris pozivajući se na izvore bliske HDZ-u. Član Upravnog vijeća NP-a Krka i šef HDZ-a Šibensko-kninske županije, Nediljko Dujić, kaže da će se ime pobjednika natječaja, koji je raspisan krajem prosinca a okončan početkom siječnja, znati krajem veljače.

– Svi smo svjedoci izbora ravnatelja u NP-u Plitvice. Premijer Plenković tu ima sasvim jasan stav i ne voli da mu se u kadrovska pitanja koja su u nadležnosti Vlade bilo tko miješa, kao što se ni on nama ne miješa u ono što je naša lokalna nadležnost. A izbor ravnatelja NP-a Krka isključivo je u ingerenciji ministra zaštite okoliša i energetske učinkovitosti Tomislava Ćorića, pa ne želim spekulirati o tome tko će biti njegov izbor – rekao je Dujić novinarima šibenskog portala.

‘Šakić je bio dobar, ali je u SDP-u’

Na naše pitanje je li točno da odlazi u NP Krka Josipa Rimac nam je odgovorila:

- Tko god bude odabran, vjerujem da će i dalje razvijati Nacionalni park Krka kao destinaciju za posjetitelje i okosnicu razvoja cijele Šibensko-kninske županije s naglaskom na razvoj unutrašnjosti županije s posebnim naglaskom zaštite i veće brige o izvoru rijeke Krke, a to znači i sjeverni ulaz u NP Krka od strane Knina.

I sadašnji ravnatelj NP-a Krka, Krešimir Šakić, prijavio se na natječaj. On je SDP-ovac, a osim njega tu su ravnateljica Studentskog centra u Šibeniku Nella Slavica te još šest drugih kandidata. Dujić kaže kako je dosadašnji ravnatelj bio vrlo uspješan.

- Šakić je – rekao je za Tris – vrlo dobro radio posao ravnatelja, pa ustanova danas dobro stoji, što znači da Krešo ima iste startne pozicije kao ostali kandidati koji ispunjavaju uvjete iz natječaja.

Nacionalni park Krka jedan je od najvećih turističkih resursa u Hrvatskoj.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

4 komentara za “Josipa Rimac favoritkinja je za čelnicu Nacionalnog parka Krka”

 1. Lažni Branitelj

  Zašto minjati nekog,unatoč odličnim rezultatima poslovanja,samo zbog boje dresa?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Lažni Branitelj

  I da,kad vidim dotičnu,muka mi je.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Za predsjednicu.
  Primjerak po mjeri HDZ-a.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Bit će cajki nek pozove i Zastsvnika Joksana on dobro treska na cajke .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program