Gotovo razgrabljene ulaznice za predstavu Petar i vuk!

Objavljeno: 28.1.2019. u 11:24
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Mladi u Kneževoj

Petar i vuk

Utorak, 29.1.2019., 10h, 12h i 14h

HNK Zadar

ZADARSKI KOMORNI ORKESTAR

Veton Marevci, dirigent

S. Prokofjev: Petar i vuk

S osobitim zadovoljstvom javljamo da su zadarski mališani gotovo razgrabili ulaznice za predstavu Petar i vuk! Rezultat je to i ovogodišnje dobre suradnje sa zadarskim školama i dječjim vrtićima. Sutrašnji termin u 10 sati je popunjen; još je svega nekoliko mjesta ostalo za 12 sati, a građanstvo se poziva da osigura ulaznicu za termin u 14 sati.

Petar i vuk glazbena je pustolovina namijenjena gledateljima od 5 do 105 godina! Riječ je o vrijednom projektu edukativnog karaktera, gdje se, na zabavan i privlačan način, djeci i odraslima približava glazbena i jezična kultura te ih se upoznaje ih s orkestralnim instrumentima i bojama, a sve u ugodnom formatu od 35 minuta. Predstavu izvodi Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem dirigenta Vetona Marevcija, te naratorica Sanja Grgina. Dodatnu atraktivnost izvedbi daje projekcija ilustracija koje je izradila zadarska umjetnica Patricija Dunatov.

Ta orkestralna suita Sergeja Prokofjeva skladana 1936. postala je simbolom glazbenog kazališta za mlade i doživjela nebrojene izvedbe, a među poznatijim naratorima ističu se David Bowie, Sean Connery, Sting, Patrick Stewart, Sophia Loren, Mihail Gorbačov i Bill Clinton.

Ulaznice se, po cijeni od 20 kuna, mogu kupiti na blagajni HNK od 11 do 13 i od 18 do 20 sati.

POSLUŠAJTE: Petar i vuk u izvedbi Komornog orkestra Europe pod ravnanjem Claudija Abbada, a pripovjedač je Sting:

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program