Bošnjaković o slučaju Daruvarac: “Ako treba napravit ćemo i novi Zakon”

Objavljeno: 06.1.2019. u 11:00
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najavio je gostujući u RTL Danas da će se ići u izmjene Zakona o kaznenom postupku kako bi se izbjeglo ponavljanje “slučaja Daruvarac”.

Ministar se osvrnuo na izmjene ZKP-a nakon slučaja Daruvarac. “Ovo će biti devete izmjene i mnoge od njih su posljedica implementacije europskih direktiva koje smo obvezne implementirati. Analizirat ćemo sve što se dogodilo u nekoliko predmeta. Ako treba napravit ćemo nakon ovog i novi Zakon, jer kad je bilo 9 izmjena treba podvući crtu i vidjeti što je ostalo, što treba kodificirati ili dodati, javlja RTL.

U prvom kvartalu ćemo vidjeti za ovakve stvari koje s use dogodile da pokušamo barem te dvojbene stvari izregulirati. Moram reći, to je jedan novi sustav gdje se nama čini da je to lako, ali desecima godina smo imali jedan tip kaznenog postupka, ovo je nešto novo”, kazao je Bošnjaković.

Komentirao je i slučaj mladića iz Viškova koji je zbog napada na djevojku prekršajno prijavljen za narušavanje javnog reda i mira, a na sud je doveden u lancima, što neki smatraju neprimjernim. “Bilo je slučaja privođenja okrviljenih u lancima. To nije pitanje reguliranja kaznenog zakona, on se time ne bavi, time se bave provedbeni propisi postupanja pravosudne policije. Tu treba odvagnuti što se dogodilo i da li to izgleda primjereno. Složio bi se sa svima koji misle da je to pretjerano, da ga se moglo lakšim mjerama dovesti na sud. To je procjena onih na terenu”, rekao je ministar Bošnjaković za RTL.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Bošnjaković o slučaju Daruvarac: "Ako treba napravit ćemo i novi Zakon", 1.0 out of 5 based on 1 rating

3 komentara za “Bošnjaković o slučaju Daruvarac: “Ako treba napravit ćemo i novi Zakon””

 1. Cuj njega… Ako treba !
  Minjajte sve… od nesposobnih, sve do zakona.

  Visok!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. A ŠTO još čekate?????

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. “Ako treba…”, reče Bošnjaković a Šeks će reći: Ne treba, ne bulazni ministre.

  Zakon nije slučajan on je takav zato kako bi zaštitio razne Sanadere, Vidoševiće, Kalmete, Čačiće, Jakovčiće, Mamiće, Vrdoljake…

  Ovo što se je desilo u slučaju “DARUVARAC” je razotkrilo zakon.
  Korljan je potrošio streljivo na sitnu ribu. Čuvari Zakona se hvataju za glavu.

  Dakle ništa od mrmljanja Bošnjakovića.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.8/5 (4 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program