BAKA (97) RASTURA DEATH METAL: Bivša obavještajka preživjela je holokaust, a sad pjeva u urnebesno žestokom bendu

Objavljeno: 25.1.2019. u 10:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Svijet je brzo zavolio baku židovku, koja vrišti svoje stihove na engleskom i njemačkom jeziku

Istina, nikad nije kasno za velike životne promjene. Ako se osjećate prestaro da biste bilo što započinjali, upoznajte Inge Ginsberg, 96-godišnju bakicu iz Australije, koja je prije tri godine postala pjevačica u death metal bendu.

Inge je cijeli život pisala pjesme, pa kako to da je završila u ovako radikalnom glazbenom žanru?! “Ja ne znam pjevati, nemam sluha. Snašla sam se u death metalu jer sve što trebam je izgovarati riječi”, izjavila je vremešna pjevačica za Bored Pandu.

Vrišti na dva jezika

U jednom razdoblju života je, kako kaže, imala osjećaj kao da je nitko ne želi čuti i da društvu nije važno što stariji ljudi imaju reći. Tako su njezini mlađi prijatelji došli na ideju kako obznaniti njezine mudrosti svijetu. Uvjerili su je da pokuša prenijeti svoje stihove uz pomoć death metal zvuka. Je li Inge uspjela u svom naumu, poslušajte pa procijenite.

Svijet je brzo zavolio baku židovku, koja vrišti svoje stihove na engleskom i njemačkom jeziku. Riječi pjesama piše sama i uvijek dobiva nove, svježe ideje za sljedeći projekt. Teme kojima se ponajviše bavi jesu: čovječanstvo, okoliš, ljubav, mržnja i vjernost sebi. “Heavy metal nije zapravo o stihovima, važne su poruke”, kaže neobična metalka, koja se okušala i u talent showu.

Preživjela holokaust

Inače, Inge je rođena 1922. godine u Beču, u utjecajnoj židovskoj obitelji. Imala je sretno djetinjstvo dok nisu došli nacisti. Otac joj je uspio pobjeći u Englesku, a majka se obratila za pomoć obiteljskom prijatelju, koji ih je, u zamjenu za sav nakit koji su imali, prebacio u Švicarsku, gdje su njih dvije završile u izbjegličkom kampu. Kasnije je Inge radila za Američku tajnu službu koja je špijunirala naciste.

U svojoj 97. godini, Inge najviše cijeni slobodu. Kaže kako ni za čime ne žali niti joj je važno što će drugi misliti o njoj. “Frankly, my dear, I don’t give a damn”, citirala je poznatu krilaticu iz filmskog klasika Prohujalo s vihorom.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program