“VOŠTA DO NOVOG SADA” Priče zadarske autorice Ive Pejković u časopisu “Polja”

Objavljeno: 14.12.2018. u 08:07
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Urbana zadarska proza stigla je do Novog Sada! Zadarska autorica Iva Pejković objavljena je u jednom u uglednih regionalnih časopisa za književnost i teoriju, “Polja”, koji okuplja brojne pisce, pjesnike i kritičare, kao i prijevode renomiranih književnika.

“Polja” objavljuje Kulturni centar Novog Sada, urednik je Alen Bešić, a izdanje se može naći i u online formatu.

Pejković je u broju 513. zastupljena u rubrici ”Glasovi” sa svojom pomaknutom prozom urbanog, kvartovskog nazivnika (zadarska Voštarnica), kojom se bavi posljednje dvije godine.

Riječ je o svojevrsnim poetsko-proznim zapisima, fragmentima, u okviru odrastanja u prijeratnom Zadru i oslikavanje njegove transformacije kroz osobnu transformaciju. U časopisu se nalaze “Kraljičina plaža”, potom “#Kvartovska” i “Zapisi”.

Prozu Ive Pejković koju je odabralo uredništvo “Polja” može se pregledati i na linku:

http://polja.rs/wp-content/uploads/2018/12/Polja-513-PRINT-28-31.pdf

Iva Pejković objavila je roman Mačka u čizmama u ediciji Katapult, Rijeka, 2007. Vodi Klub čitatelja za mlade u Gradskoj knjižnici Zadar. Projekt je pokrenula 2008. godine, od kada je redovni volonter i suradnik Gradske knjižnice Zadar na brojnim projektima, posebno na manifestaciji Zadar čita.

Od 2010. godine urednica je portala eZadar i freelance novinar. Nekoliko godina vodila blog za Večernji list s književnim kritikama i tekstovima posvećenima knjizi.

Kratke priče objavila na više online portala te Zarezu, Slijepom putniku i zbirkama Samo ti pričaj i Rukopisi33.

Predsjednica je Udruge Zadarskih pisaca ZaPis s kojima organizira Kalibar festival u Zadru i više kulturnih događanja tijekom godine u Zadru i Zadarskoj županiji.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
"VOŠTA DO NOVOG SADA" Priče zadarske autorice Ive Pejković u časopisu "Polja", 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program