Reformisti govorili o problemu neiskorištavanja bespovratnih sredstava iz EU fondova

Objavljeno: 07.12.2018. u 16:23
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

“Upitali smo se kako je moguće da građani nisu zainteresirani da dobiju 80% sredstava da im se promijene krovovi koji prokišnjavaju, da im se promijene prozori, da dobiju novu fasadu sa izolacijom, odnosno da im se smanje troškovi za energente.To sam pitanje postavila na Županijskoj skupštini i ovim putem se zahvaljujem županu, Božidaru Longinu, koji je nakon postavljenog pitanja osnovao radnu skupinu koja će se baviti tom problematikom“-rekla je Vesna Sabolić, vijećnica u Županijskoj skupštini i predsjednica ŽO Reformista.

Radnu skupinu koordinira te podupire njene aktivnosti Lovro Jurišić, pročelnik odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove.

Cilj ove radne skupine je poticanje na prijavu većeg broja zgrada za bespovratna sredstva za obnovu fasada, kao i za sufinanciranje ugradnje dizala u višekatnice, te da sugrađani uvide da sve to nije neizvedivo.

Baveći se tom problematikom došli su do zaključka da upravitelji zgrada nisu dovoljno motivirani te odlučili poduzeti sve što je potrebno kako bi upravitelji zgrada bili adekvatno vrednovani što bi trebalo rezultirati većim brojem prijava za dodjelu bespovratnih sredstava.

Branislav Jelenić, vijećnik u Županijskoj skupštini i predsjenik kluba HSU i Reformista, koji je predložio inicijativu za sufinanciranje ugradnje dizala u višekatnice govorio je o problemima s kojima se svakodnevno susreću stariji ljudi i invalidi koji žive u višekatnicama, te istaknuo da se nada da će ova inicijativa vrlo brzo uroditi plodom obzirom da je naišla na pozitivan odjek.

Duško Vuković,predsjednik GO HSU i vijećnik u Gradskom vijeću, osvrno se na važnost mjesnih odbora kako bi se podigla kvaliteta života jer se upravo u nijma odvija život te da je važno da građani sve svoje potrebe artikuliraju prema mjesnim odborima.

Predsjednica GO Reformista, Vlasta Mišurac, također je istaknula važnost mjesnih odbora koji bi svakako trebali poticati građane na prijavu za subvencioniranje izgradnje liftova te na prijavu za bespovratna sredstva EU fondova za izgradnju fasada, kako se ne bi pretvorili u grad duhova obzirom na strukturu stanovništva na Poluotoku koja se prepolovila.

Neke radnje su već poduzete i ovom se prilikom zahvaljujem gradonačelniku Branku Dukiću i pročelniku za graditeljstvo Darku Kasapu koji su obećali subvenciju kamata na kredite za subvencioniranje ugradnje liftova i bespovratna sredstva EU fondova za obnovu fasada na višestambenim zgradama- rekla je Mišurac.

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program