POLAGANJE VIJENACA U MORE, SVEČANA AKADEMIJA, GASTRO DOGAĐAJI… Na “Dane hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe” u Zadar stiže i ministar Butković

Objavljeno: 05.12.2018. u 14:31
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Svečano obilježavanje ovogodišnjih “Dana hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe”, posvećeno hrvatskom pomorstvu i unutarnjoj plovidbi i svim segmentima hrvatskog pomorskog sektora, ove godine održavat će se tijekom predstojeća dva dana u Zadru, u organizaciji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Prethodno svečanom obilježavanju “Dana hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe” održat će se tradicionalno polaganje vijenaca u more sutra, 6. prosinca s početkom u 10.00 sati. Vijence u more Zadarskog kanala položit će državna tajnica za more, Maja Markovčić Kostelac, u pratnji pomoćnika ministra, kap. Siniše Orlića i pomoćnika ministra Anđelka Petrinića.

Polazak svih zainteresiranih novinara bit će organiziran brodom sa Liburnske obale 8 u 10.00 sati, a povratak je predviđen u 10.30 sati iskrcavanjem na Obali kralja Petra Krešimira IV (donji gat).

Bogati prigodni program prvoga dana, ispunjen raznovrsnim sadržajima iz domene pomorstva, pomorske kulture, obrazovanja i znanosti te pomorskih običaja i vještina, nastavno svečanosti polaganja vijenaca odvijat će se po predviđenom redoslijedu i na različitim lokacijama:

- “Pripetavanja brodskih kuhara”; u dvorištu Turističkog informativnog centra Zadar (Palača Cedulin), s početkom u 10.00 sati, uz predviđeno trajanje programa do 14.00 sati, gdje će svi građani moći besplatno kušati pripremljene ukusne morske specijalitete;

- u vremenu od 10.30 do 11.00 sati u Pomorskoj školi Zadar (Ante Kuzmanića 1), održat će se predstavljanje “Projekta Ministarstva za nabavu opreme”, u okviru kojega će Pomorska škola Zadar otvoriti svoja vrata te svima zainteresiranim posjetiteljima pokazati novonabavljenu nastavnu opremu;

- u 11.00 sati, u organizaciji Sveučilišta u Zadru, započet će program pod nazivom “Natjecanje studenata pomorskih fakulteta” na temu “Kako vidim hrvatsko pomorstvo u narednom petogodišnjem razdoblju?”. Natjecanju studenata nazočit će državna tajnica za more, Maja Markovčić Kostelac, a program će se održavati u prostorijama Zadarskog sveučilišta (Ulica Mihovila Pavlinovića 1), a predviđeno vrijeme trajanja programa je do 12.45 sati.

Vrhunac događanja prvoga dana programa bit će Svečana akademija, u sklopu koje će ministar Oleg Butković, sa suradnicima ispred resornog Ministarstva dodijeliti priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama, koji su dali poseban doprinos razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe. Svečanost će biti upriličena u Arsenalu (Trg tri bunara 1), s početkom u 19.30 sati.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program