Otočni fotografi – otvorena 12. izložba fotografija

Objavljeno: 13.12.2018. u 08:06
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

U prostoru udruge za razvitak hrvatskih otoka Otočni sabor u Zadru otvorena je 12. izložba fotografija Otočni fotografi. Izloženo je 45 fotografija od 21 autora.

Sudjeluju fotografi: Vladimir Bačić, Pablo Bilosnić, Tomislav Marijan Bilosnić, Zdravko Blagdan, Teofil Dabo, Tomislav Ivanov, Ante Jaša, Ivo Markulin, Ratko Mavar, Silvio Panović, Robbie Šangulin, te novi u ovoj otočnoj skupini Katarino Dorkin, Božidar Kasal, Marko Longin, Boris Luštica, Nenad Marčev, Ivan Mišlov, Vesna Subotičanec, Aleksandar Tomulić, Mladen Varenina i pozvani gost Nebojša Jeričević iz Žrnova na Korčuli.

Uvodnu besjedu o izložbi i zahvalu sponzorima: Upravnom odjelu za kulturu i šport Grada Zadra i Zajednici tehničke kulture Zadarske županije, kazala je Vesna Benić kantautorica voditeljica programa otvorenja izložbe. Atilo Orović kantautor i pjesnik pjevao je nekoliko svojih pjesama i recitirao je pjesme iz svoje posljednje knjige.

Nazočne je pozdravio predsjednik Otočnog sabora Denis Barić, i zahvalio foto klubu „Kornat“, Kukljica, jer priređuje izložbu u njihovom prostoru, i predložio gostovanje ove izložbe na otocima izvan Zadarske Županije.

Fotograf Silvio Panović u osvrtu o izložbi kazao je: „Na izložbi većinom su izložena djela o detaljima i ljudima, a malo vidimo ljetnih motiva, kupanje, regate brodova i slično.

Autor Nebojša Jeričević na fotografiji „Zimski san“ prikazao je brodicu uz kuću čija je fasada obložena bijelim žalom, što sliku čini neobičnom i zanimljivom.

Posebno se ističe odličan prikaz Ivana Mišlova iz života ribara na fotografiji „Starac i more“ pa smo je stavili na plakat.

Autori su nastojali prikazati svoja najnovija i najbolja djela, pa je došla do izražaja raznolikost motiva brodova, valova mora, ljudi, arhitektura, detalji i otočni ambijent kamena i raslinja.

“Zadovoljni dosegnutom umjetničkom kreativnošću svih djela, pozivamo autore da se nastave ovako pripremiti i za slijedeću izložbu. Izložbu ćemo nastojati prikazati u još nekim gradovima”, kazao je Duško Kraljev, predsjednik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 31. 1. 2018. godine.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program