NE PROPUSTITE: Veliki adventski koncert Zbora HRT-a

Objavljeno: 14.12.2018. u 18:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Ne propustite veliki adventski koncert Zbora HRT-a

U srijedu 19. prosinca u crkvi sv. Nikole s početkom u 20 sati održat će se veliki adventski koncert Zbora HRT-a koji će izvoditi tradicijske adventske i božićne pjesme pod dirigentskom palicom Tomislava Fačinija.

Božićni koncerti Zbora Hrvatske radiotelevizije prigoda su za gostovanja u drugim prostorima i gradovima, pa se ovoga adventa nastavljaju lijepe dugogodišnje suradnje, posebno u vrijednim sakralnim prostorima diljem Hrvatske.

Za sklad povijesne sakralne arhitekture i hrvatskih tradicijskih božićnih pjesama, ali u novome vokalno-instrumentalnom ruhu, zaslužni su naši istaknuti skladatelji. Ove je godine pjesme koje nas vode na putovanje hrvatskim krajevima i običajima obradio dirigent Zbora, Tomislav Fačini, pridruživši solističkim i zborskim glasovima živopisan instrumentalni sastav. Gradišćanska „Ta zvijezda“, kastavski napjev „Tri kralja jahahu“, „Oj, djetešce“ i „Oj, pastiri“ iz Prigorja, kajkavska „Poslan bi angel Gabriel“ te „Veseli se, Majko Božja“, kojom dolazimo do juga Dalmacije, uvod su u veliki blagdan Božića.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program