GDJE JE PRAVA LJUBAV? Berlin vs Benkovac

Objavljeno: 01.12.2018. u 18:32
Autor: , e-mail: blondie@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U jednom malom selu pored Benkovca živi veseli Jovica i njegova „nježna majka“. Jovicu možemo opisati kao muškarca slabije građe, pokojeg zuba, velikog osmijeha i još većeg srca.

U njegovom vrtu uspijevalo je sve osim ljubavi, jer on nikako nije mogao pronaći ljubav svog života. Nažalost Jovica je bio toliko naivan da je stotine tisuća kuna potrošio da „kupi“ srce one prave, a zamislite niti to nije bilo dovoljno. Jovica se jedno jutro probudio dok mu je mama pripremala Čokolino (jer mama to radi najbolje) i rekao „Mama, ja ću se prijaviti na Ljubav je na selu”. Majka se zakašlje, skine naočale, zapali cigaru i klimanjem glave da mu do znanja da to napravi. Jovica sav sretan ode u hodnik, okrene telefon i prijavi se na jedno od najtužnijih i najuzbudljivijih životnih putovanja. Mama ga i pošalje da ode u trgovinu po cigarete i da si kupi kroki jer on to zaslužuje.

Na drugom kraju Europe u Berlinu živi Goran. Model po zanimanju, zgodan čovjek zdravih zubi, lijepog osmjeha i tijela apolonski građenoga koji svakodnevno trenira i pazi na svoj izgled. Njemu je mama za doručak pripremila smoothie od proteina, zobi, banane i chie jer ona jako pazi da njezin sin zadrži svoj rejting. Nakon doručka Goran se potužio mami da je usamljen i da treba pronaći ljubav svog života što prije. Mama je uzela tablet i rekla “sine, sve ćemo riješiti, ti ćeš postati “Gospodin Savršeni”.

Goran je potrčao u wc, stao pored ogledala i namjestio kosu te se nasmijao i zaključio da njegovo vrijeme tek dolazi.

I jedan i drugi imaju nešto zajedničko – traže ljubav svog života i to što je jedan u Ravnim kotarima, a drugi u srcu razvijene Europe ne znači ništa jer oba su ranjena srca i oba su odrasla samo s majkom – možda je ponovno netko previše dojio svog sina?

I u Berlinu i u Benkovcu se podjednako pati i podjednako voli (samo negdje s više, a negdje s manje zubiju i kila).

To što Jovica možda nije top model ne znači da ne treba istu ljubav kao i Goran, i to što njegove cure punašnije i „slađe“ ne znači da su Goranove bolje jer su vitkije i popularnije u noćnom životu. Jer i Jovica je plasirao zvijezdu nad zvijezdama Nikolinu koja je vjerovali ili ne prokockala priliku života, okrenula se slavi i zaboravila najbolju pizzu na svijetu u Karinu (svjedoci kažu da nakon završetka „Ljubav je na selu“ svakodnevno dolazi nekoliko turističkih autobusa Japanaca koji žele postati dio gurmanske rute).

A jadni Jovica pati i još uvijek traži smisao života po benkovačkom kršu.

Svi smo s podsmijehom gledali Jovicu i njegove patnje, dok se ovih dana sav medijski prostor vrti oko Gospodina Savršenog? Zašto? Jer je zgodniji od Jovice i ima ljepše kandidatkinje???

Zašto je u javnosti Jovica ispao jadan, a Gospodin Savršen kul i poželjan iako oba sudjeluju u javnom showu?

Možda je baš kod veselog Jovice bila izraženija i želja za prolaskom prave ljubavi?

Jovici se rugamo, a Gospodina Savršenog lajkamo po svim društvenim i manje društvenim mrežama? Jesmo li zaboravili da je ljubav slijepa (ili ipak nije???).

Ljepota je u oku promatrača, zapamtimo!!! Jovici je Nikolina upala u oko odmah, kao i Goranu Hana koja se pomoću kozmetičkog arsenala kroz par sati preobrazi u 35-godišnjakinju.

Kako smo površni, možda je više ljubavi u Benkovcu nego u toj zagrebačkoj vili. Površnost je prevladala, a istinski osjećaji i nutrina ostali su osramoćeni.

Zar nije Jovica bio iskreniji od ikoga u svom krvavom putu do pronalaska one prave? Mogli bismo na dugo i široko komentirati razne faktore krenuvši od genetski pa nadalje koliko je on imao realne šanse da pronađe ljubav svog života, ali priznati moramo čovjeku da se nemilosrdno dao u traženje. Skoro da je pronašao onu pravu, ali kao i u svakom pravom ljubavnom romanu, netko mora patiti i nesretni Jovica je opet osao sam.

Jovice, pravi muškarci pate u svojoj samoći, ne daj se legendo!!!

Kad malo sumiramo hrvatski televizijski program, možemo zaključiti da bi posla u svim popularnim showovima mogli imati državni inspektorati, krim policija i pravobranitelji jer ruku na srce, sve je na rubu dobrog ukusa i zakona ali zato gledanost raste majci iz dana u dan!!

Da je Hrvatima pretilih, tužnih, ostavljenih farmera avanturista da zaborave na svoje muke, ovrhe i kredite!

Kruha i tv showova dajte amo odmah sada i njima će biti lakše!

Na Gospodina Savršenog jednostavno moramo staviti poseban naglasak jer njegov show premašuje sva očekivanja od kada je od sinoć krenulo „Ljubljenje u krug“. Večeras već možemo očekivati pokoju aftu na usnicama kandidatkinja, doduše možda od pokojeg silikona i ne primijetimo malu točkicu.

Braniš žene godinama, boriš se za njihov položaj, prava, uvjete rada i onda se one prijave u to čudo, ali kako da im zamjerimo kad slavni Goran gukne tim berlinskim naglaskom to toliko izludi žene da odmah skidaju sve sa sebe i padaju u njegove snažne manekenske ruke.

Znam da svi gledate taj teatar apsurda i da se smijete na veliko jer vas nečija muka veseli. Kakvi smo mi to ljudi, površni i glupasti?

Nakon Jovice nije tako lako povjerovati da postoji još pokoji muškarac koji javno traži onu pravu, no dali smo i Goranu šansu da pokaže svoje želje i bicepse.

Njegove su kandidatkinje vrlo zanimljive, recimo osebujne i mislim da ćemo se nagledati svega.

Kod njega je omjer žena veći, a sam koncept showa je ekskluzivniji.

Dok su Jovičine kandidatkinje odrađivale kućanske poslove i brale masline, Goranove više prakticiraju drugačiji oblik zarade, pa tako većina radi kao PROMOTORICA NOĆNIH KLUBOVA (ili se to nekad drugačije zvalo, apćihaaaa – istina) da je to unosan posao lako zaključujemo, jer vidimo da omogućava pristojan remont.

Preko Gospodina Svršenoga učimo i nove pojmove, pa tako ako niste znali možete se baviti i CLUBBINGOM- takav oglas ne poznaje virtualne prostore, on se više pronalazi na nekom šankiću uz cugicu i čagicu. Možda za njega treba i volontirati i koji mjesec prije ugovora za stalno, da se pokažeš ( ne razgolićene, kako imate ružne misli). Ukratko to je posao profesionalne posjetiteljice noćnih klubova (ne bi to Jovičinoj mamici Smiljani prešlo prag kuće).

Možemo zaključiti da Goranove žene preferiraju tetovaže preko pola leđa, jer sestro nek se vidi da je imaš! Nećeš ti plaćati tetovažu koja je okom nevidljiva. Ima se, nacrtaj koliko stane!

Uz to saznajemo vrlo brzo da tradicionalne žene katolkinje imaju preobraćenje i njeguju neoliberalna stav o golotinji, jer to što su nekad skidale gole po njemačkim showovima treba zaboraviti, jer vrijeme je da netko upozna njihovu dušu??!! Seko na pravom si mjestu, ti on i čopor psihički nestabilnih žena kreće borbu prsa u prsa? Odabrala si pravi put preobrazbe iz jednog užasa u drugi, ma čekamo te sestro na Farmi, tamo ćeš ti pomuti krave i otkriti svijetu kako si ti vrlo jednostavna.

Koncept ovog apsurda želi istaknuti što prirodniji estetski dizajn, sve je na svome mjestu, dobro istaknuto, iscrtano, napunjeno i sl. Ako usporedimo Jovicu kod njega je atmosfera bila puno ležernija, i njegove cure nisu patile od tolikih umjetnih pomagala, njima je kronično nedostajao aparatić za zube ali Bože ne možeš sve iz prve riješit.

Jovica je bilo možda malo naglije naravi pa se dobrano zeznuo što drugim kandidatkinjama nije dao šansu nego je odmah favorizirao Nikolinu koja ga je opako iskoristila, zgazila i slomila mu već ranjeno benkovačko srce, nema nazad.

Goran pazi na to jako, pa svima daje podjednake šanse da ih barem na kratko upozna. Kod Gorana je otvoreno više bojnih polja, i kod njega je atmosfera uzavrela pogotovo kada krene dodjela ruža.

Obuku se kao prave princeze, stanu poredane po stepenicama i čekaju da On pruži ruku i da im da spasonosnu ružu spasa. Ružom do kraja, nema labavo! Zar taj čin odabira nije gori od kupovanja djevojaka u prošlosti, neovisno o tome kakav je cilj pojedinih kandidatkinja prilikom prijave?

Koncept ovog urnebesnog spektakl je toliko „zanimljiv“ da je to skoro „savršeno“ napravljeno da u tim kandidatkinjama ubije svaku trunku dostojanstva.

Razgolićene pred svima, odlučile su se priključiti borbi u kojoj preživljavaju one najprirodnije kako kaže Svršeni (samo ne znam što je pod time mislio)jer samo takve će pridobiti njegove mišiće. Uz to traži ozbiljnu djevojku, spremnu na brak i miran život. Izgleda da je na pravom mjestu jer ove noćne promotorice bar imaju sigurno snage noću biti budne pa im tipa dojenje i hranjenje djece ne bi trebao biti problem.

Najzanimljivije su mi ove koje su se zaljubile prvu sekundu u Svršenoga, odmah s vrata, padaju kao šljive u jesen, traže trenutak da ga uhvate nasamo, žele tu ružu više od ičega u životu. Žele mu priznati da vole – kako slaktoooooo (bljuv).

Smijeh me uhvati kad se one izabrane vrate s spoja pa krenu prepričavati najveću romantiku 21.st, žene od transa jedva hodaju (a možda i od upale mišića jer ih najčešće odvede đir do Vaganjskog vrha, i onda on spontano u suton odluči ispustiti svoju slinu u njezin dušnik. Spontano, bez priprema, (tako simpatično da od muke promijeniš program ako ti dijete naleti iz sobe).

Zaključujemo da svi podjednako traže i trebaju ljubav neovisno o slavi, broju zubi, kvocijentu inteligencije ili nečem trećem, zvali se oni Jovica ili Goran.

Ja priznajem da kada pogledam ta čudesa na tv-u shvatim koliko je meni dobro. Ne zato što se smatram Savršenom u svom Nesavršenom svijetu, nego jer mogu zaključiti da uvijek može biti gore. Ispečeš kokice i gledaš tuđe patnje. I to je jadno, ali je zabavno i bar me ne gleda cijela nacija.

Samo ljudi vratite Jovicu nema iskrenosti u ovim presavršenima!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.8/5 (20 votes cast)
GDJE JE PRAVA LJUBAV? Berlin vs Benkovac, 4.8 out of 5 based on 20 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program